Ezer táncos és zenész, ezer lámpás – és némi rozé

2019/05/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Több mint hatvan pincészet roséi és más stílusú borai, valamint élesztős kenyerek és más finomságok mellett koncertek, ifjúsági és egyéb programok várják a 8. Rosalia Rosé és Pezsgő Liget látogatóit a Városligetben május 31. és június 2. között.

Fotó: Ezer lámpás éjszakája

A borozókat minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja: fellép többek között az Aurevoir, a Mary PopKids, a Bágyi Balázs Quartet, a Peet Project, az Animal Cannibals, a Parno Graszt és a DJ Juhász Laci, vasárnap pedig folklór program várja az érdeklődőket.  Azt tudtátok, hogy Magyarországon 1985-ben került a piacra az első bor rosé megnevezéssel? Hazánkban már a borfogyasztás tizedét teszi ki.

***

A Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett kilenc ország mintegy kétszáz művészének fellépésével június 8. és 16. között rendezik meg a 24. Duna Karnevált Budapesten. A budapesti Szent István-bazilika előtti téren délutánonként koncertek és táncházak várják a közönséget, esténként pedig látványos gálaműsorokkal mutatkoznak be a meghívott magyar és külföldi együttesek. Fellép mások mellett Pál István "Szalonna" és Bandája, az EthnoRom, a Szilvási Gypsy Band és a Fitos Dezső társulat.

A Szent István térre érkezik majd pünkösd vasárnapján a Petőfi térről induló karneváli felvonulás, amely a belváros leglátványosabb helyszíneit érintve közös ünneplésben ér véget mintegy ezer táncos és zenész részvételével. Az esti Pünkösdi Karnevál táncképeiben a termékenységvarázslás ősi tradíciója mellett megjelennek a 16. századra visszavezethető pünkösdi népszokások tánc- és zenei hagyományai, a pünkösdi király- és királynőválasztás. A gálaműsort június 12-én tekintheti meg a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A műsor első részében a külföldi táncegyüttesek mintegy 150 művészének közreműködésével Világkarnevál című látványos tánckoncert lesz látható. A második részben a Duna Művészegyüttes, a Szent Efrém Férfikar és a Magyar Állami Népi Együttes főszereplésével mutatják be a Bartók & Folk című előadást.

***

Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényt az eltűnt gyermekekért, jótékonysági koncertekkel, családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény végén több ezer világító lufik engednek fel, ezzel jelezve, hogy minden gyermeket hazavárnak.

Helyszín: Királydomb (Városliget), Budapest

Fellépők:

16:00 New Level Empire
17:00 Veréb Tamás
17:45 Dorogi Péter (Intim Torna Illegál)
18:30 ESSEMM
19:15 Varga Viktor
20:30 Pápai Joci

Május 25-e az eltűnt gyermekek világnapja: 2004-ben tartották meg először az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt, hatéves Etan Patzra és társaira emlékezve.

 

 

Rosalia Rosé és Pezsgő Liget, Duna Karnevál, Ezer lámpás éjszakája

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek