Menopauza 1170x180

Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes zenekarokkal a Dürer

2019/09/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ismét a hölgyeké lesz a főszerep a Dürer Kertben idén december 8-án: Magyarországra érkezik a Leaves' Eyes-Sirenia-Forever Still-Lost in Grey-Asphodelia ötösfogat, s hozzájuk majd hazai meglepetésvendégek is csatlakoznak majd.

Female Metal Voices Tour –  5 női frontemberes zenekar a Dürerben

A LEAVES' EYES ősszel újabb európai turnéra indul, 2018-as Sign Of The Dragonhead nagylemezükkel tavaly októberben már adtak egy fantasztikus koncertet a Kamelot társaságában nálunk, egyúttal bemutatták a hazai közönségnek a Liv Kristine helyére érkezett Elina Siirala énekesnőt is. A zenekar folyamatosan úton van, és ráadásra szerencsére nem sokat kellett várni, hiszen budapesti dátuma van a 2019-es turnénak is.  



A soknemzetiségű zenekar már 5 kontinenst bejárt, több, mint 50 országban lépett fel, és lenyűgöző előadásaik mindig lélegzetelállító viking-tematikájú színpadi látvánnyal hagytak nyomot a közönségben. A Leaves' Eyes ráadásul új zenével is készül, a Night of the Ravens kislemezes dal augusztusban jelent meg, és mire a turné kezdetét veszi november 22-én, kapható lesz egy új EP kiadvány is. 


2001 óta többször előkelő helyen mutatkoztak meg az eladási listákon, és vidám hangulatú, teltházas koncertek emlékét hagyták maguk után számtalan turnén: a SIRENIA mára a női frontos szimfonikus/gótikus metal stílus egyik meghatározó zenekarává vált.


A közönség ezúttal is klasszikussá érett szimfonikus metal mesterműveket hallhat a szinpadon az Arcane Astral Aeons című legfrissebb korong dalai mellett. 

 

A dán csajfrontos metal legfrissebb reménysége a FOREVER STILL, akik az este néhány leginkább lélegzetelállító dalaiért lesznek felelősek.


Rajongóik számára idei új, Breathe In Colours című nagylemezük a legfrissebb hallgatnivaló. 


A LOST IN GREY is új név a színtéren, de erőteljes, hamisíthatatlan finn hangzásvilággal, betonbiztos melodic death metal alapokkal érkezik zenéjük, melyben tehetségesen kevernek rengeteg különböző elemet a szimfonikustól a folk metalig – mindezt két énekesnővel!


A The Waste Land című korong mindenképp megéri, hogy végighallgassuk!

 

Az ASPHODELIA az olasz szimfonikus/dallamos metal emelkedő csillaga, természetes tehát, hogy ennek a turnénak is részesei lehetnek, mellyel rengeteg új fül számára lehet ismerős a zenéjük.


Addig is érdemes ismerkedni túlvilági témákat megzenésítő legutóbbi, Welcome Apocalypse című lemezükkel. 

A részletes program

Nagyterem:
19:45 - 20:30 FOREVER STILL
20:45 - 21:35 SIRENIA 
21:55 - 22:55 LEAVES' EYES 
23:10 - 23:40 LOST IN GREY 

Kisterem:
18:10 - 18:40 Tears Of Kali
18:55 - 19:25 Esperfall
19:40 - 20:10 Sunset Symphony
20:25 - 20:55 Devil Seed
21:10 - 21:40 ASPHODELIA
21:55 - 22:25 Meteora
22:40 - 23:10 Dreamgrave
23:25 - 23:55 Dark Tears From Space

Female Metal Voices Tour, Dürer, Leaves' Eyes, Sirenia, Forever Still, Lost in Grey, Asphodelia

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek