Menopauza 1170x180

Gondoljatok a hűvös szélre – 5 jó őszi koncert

2024/07/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Most még kilóg a nyelvünk a melegtől, de a nyár, huss, egy szempillantás alatt elröpül, és már az eső meg a szél miatt fogunk rinyálni – ami állandó: a koncertek, és a Live Nation zsákszámra hordja ide a külföldi fellépőket. Még az is lehet, hogy a klíma változása miatt indián nyár tombol majd az általunk ajánlott koncertek idején. Bármi megeshet.

Gondoljatok a hűvös szélre – 5 jó őszi koncert

2024. szeptember 13., Akvárium Klub: RUSS

A 31 éves, többszörös platinalemezes rapper, énekes-dalszerző, producer és bestseller-szerző Russ több mint 10 éve jelenteti meg dalait, ez idő alatt pedig igencsak terjedelmes zenei katalógust rakott össze, eddig 22 milliárd letöltéssel és 25 millió eladott kislemezzel kiegészítve. Ezáltal bebizonyította azt is, hogy nincs szüksége nagy kiadókra (saját független kiadója van DIEMON néven, amely a Do It Everyday Music Or Nothing rövidítéséből ered), 2019-ben bekerült a Forbes 30 Under 30 listájára, az Egyesült Államokban és világszerte teltházas aréna-koncerteket ad, jelenleg a világ egyik legnépszerűbb rapperének és gondolkodójának számít. Russ legfrissebb dobása egy kétszámos EP, plusz nemrég jelent meg második könyve, it was you all along címmel, amely az elővásárlásokkal azonnal a 8. helyre ugrott az Amazonon, az önsegítő könyvek listáján pedig az 5. helyen nyitott, a Rap & Hip Hop zenész életrajzok között pedig ez a legkelendőbb.

 

2024. október 12., Analog Music Hall: DES ROCKS

Az Elvis-frizurás zenész már 13 évesen New York-i klubokban játszott, így született meg Danny Rocco alteregója, Des Rocs, egy új korszak önjelölt rock’n’ roll hőse. Tavaly nyáron jelentette meg Dream Machine című új albumát, amely egy olyan helyre igyekszik elvinni a hallgatót, ahol az élet felfokozott – és a rock’n’roll ismét uralja a korszellemet. Saját zenéjére „hálószoba aréna rock” címen hivatkozik, amely a DIY intimitást és a nagyszabású víziók keverékét ragadja meg. Des Rocs számára minden koncert élet-halál kérdés, zenésztársai, Eric Mendelsohn basszusgitáros és Willy Tully dobos: ugyanolyan lelkesedéssel játszanak 90 embernek, mint 90 ezernek – ahogy tette például a Rolling Stones előzenekaraként 2019-ben, de a banda már a Muse előtt játszott Európa-szerte, most pedig visszatértek az öreg kontinensre, hogy itt is bemutassák a Dream Machine dalait.

 

 

2024. október 26., A38 Hajó: HEALTH

A Los Angeles-i industrial-rock zenekart a Budapest Parkban láthattátok, a Bring Me The Horizon vendégeként játszottak. A L.A. belvárosi zajszcéna mámoros mocskában született zenekar tagjai Jake Duzsik énekes-gitáros, John Famiglietti basszusgitáros-producer és BJ Miller dobos megosztónak szánták formációjukat, de a 2009-es Get Color megjelenésekor már mindenki tudta, hogy ez a banda valami más. Olyan világméretű fesztiválokon játszottak már, mint a Coachella és a Primavera Sound, aztán tartottak egy rövid szünetet, amikor a Rockstar Games úttörőjének számító Max Payne 3 című játékához szereztek zenét. A Health új albuma megragadja mindazt a dühöt és ambíciót, amire az eddigi lemezeik során törekedtek. Ez a legmerészebb állásfoglalásuk a mai élet őrületéről és ízléstelenségéről. A Rat Wars albummal a zenekar olyan úttörőnek számító keményzenei előadók sorába lépett, mint a Nine Inch Nails és a Ministry, akik újrarajzolták a metal, az elektronikus zene és a popzene közötti határokat. Emellett közvetlenül szól a csapat a fiatal, lelkes, online szubkultúrájához, azokhoz, akiknek legalább két monitoruk van otthon és D-vitamin hiányuk...


 

 2024. november 21., Dürer Kert: THE VIRGINMARYS

A lendületes punk-rock zenét játszó formáció tavaly már bemutatkozott a The Sisters of Mercy előzenekaraként, most pedig saját bulijukkal térnek vissza egy hatalmas zúzásra. A punk, a grunge és az alternatív rock elemeit ötvöző bandát Ally Dickaty és Danny Dolan alapította Macclesfieldben, és először 2013-ban figyeltek fel rájuk King of Conflict című debütáló albumuk megjelenésekor. Azóta – a már említett mellett – olyan előadók előzenekara voltak, mint a Queens of The Stone Age, a Shinedown vagy éppen Slash. Zenéjük egyszerre dallamos és agresszív, árad belőle a lázadás és az őszinteség, Idén egy vadonatúj stúdióalbummal jelentkeznek, ezt mutatják be a Budapestre is elérő európai és brit turnéjukon.

 

 

2024. november 21., Dürer Kert: FIRST HATE

A koppenhágai szintipop duó a party himnuszoktól a lágy dallamokig mindent megmutat majd a magyar közönségnek, ami ismerté tette a dán párost. Anton és Joakim különleges koncertélményt nyújtanak, amely elvarázsolja a közönséget, legendássá téve a First Hate élő fellépéseit. Anton erőteljes, mozgalmas táncmozdulatainak és Joakim mesteri szintetizátor játékának köszönhetően olyan légkör jön létre, amit még sokáig megőriz a koncertre látogatók emlékezete... 2018-as A38-as fellépésük idején még csak a bemutatkozó nagylemezüket ismerhette a közönség, de az elmúlt hat évben rengeteg dal, egy teljes nagylemez is megjelent, így van miből válogatniuk fellépéseikre. A legújabb, Down The Rabbit Hole címre keresztelt EP-jükről származó számokkal, köztük a klubszintér legendás alakjával, Lina Rafnnal közös "Rock Song" című kollaborációjukkal és korábbi dalaikkal érkezenek a Dürer Kert Kistermébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Russ

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek