Menopauza 1170x180

Hatvan éves sztorit ünnepel a Várkert Bazárban a Keep Floyding zenekar

2024/03/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Pink Floyd zenei örökségének hazai őrzője, a Keep Floyding együttes különleges rocktörténeti évfordulót ünnepel május 4-én a Várkert Bazárban.

Hatvan éves sztorit ünnepel a Várkert Bazárban a Keep Floyding zenekar

A Pink Floyd egy 1964-ben alakult, egy nevét gyakran változtató együttesből formálódott világot rengető legendává.

Az úgy történt, hogy miután az eredeti banda feloszlott, néhány tag, a gitáros Bob Klose, a basszeros Roger Waters, Nick Mason dobos és a későbbi billentyűs, Rick Wright Tea Set néven új zenekart alapított. Röviddel a megalakulásuk után csatlakozott hozzájuk Syd Barrett, aki a formáció énekes-gitárosa lett. Amikor valami furcsa véletlen folytán ugyanazon a rendezvényen egy másik brigád is ugyanezen a néven szeretett volna színpadra lépni, Barrett egy hirtelen jött ötlettel – két kedvenc blues zenésze, Pink Anderson és Floyd Council után – The Pink Floyd Soundnak keresztelte át magukat. Mindez kereken hatvan évvel ezelőtt történt.

Keep Floyding buliján a klasszikus Pink Floyd-hangzás kap majd főszerepet: a fellépők minden sorlemezt érintve választanak egy-egy eposzt, mint az adott korszak legjellemzőbb szerzeményét, amelyet biztosan mindenki felismer, akár Pink Floyd rajongó, akár nem. Efféle progresszív izgalmak és a helyszínnek köszönhetően teljesen speciális látványvilág várja a rockzenei kuriózumok rajongóit a tavasz legszebb időszakában a Várkert Bazárban, május 4-én.

Az ajánlónak az is aktualitást ad, hogy a formáció csodálatos vokálosa, Garda Zsuzsa éppen ma (03.05.) ünnepli a születésnapját – innen is szeretettel köszöntjük! :)

 

Keep Floyding, Pink FLoyd, Várkert Bazár, Syd Barrett

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek