Házaspár a Hajón: A kortárs experimentális zene egyik legnagyobb alakja Budapesten!

2016/05/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Einstürzende Neubauten basszusgitárosa és zenei rendezője, Alexander Hacke az utóbi időben főleg feleségével a berlini képzőművész-filmes-divattervező Danielle de Picciottóval alkot együtt. Legújabb közös lemezük, a Perseverantia májusban jelenik meg, ennek bemutató turnéján érkeznek az A38 Hajóra.

Házaspár a Hajón: A kortárs experimentális zene egyik legnagyobb alakja Budapesten!

Az Einstürzende Neubauten gyakran saját útra tévedő basszusgitárosa, Alexander Hacke fáradhatatlan alkotó, aki az elmúlt tíz évben elsősorban feleségével, az ismert berlini képzőművész Danielle de Picciottóval dolgozott együtt. Az indusztriális rockban, elektronikus muzsikákban, filmzeneszerzésben egyaránt otthonosan mozgó, nyughatatlan Hacke és a grafikus-filmes-divattervező de Picciotto – aki nem mellékesen az egykori Space Cowboys énekesnője és a berlini Love Parade egyik alapítója – több egész estés darab után, illetve a közös zenekar, a City Crime & The Solution mellett 2008-ban hozták létre a Ship of Fools (A bolondok hajója) nagyszabású multimédia-dalszínházát. Ezzel a produkcióval már felléptek az A38 Hajón, csakúgy, mint két évvel ezelőtt a Ministry of Wolves című projekttel, amiben a Bad Seeds-alapító Mick Harvey és a Botanica kulcsfigurája, Paul Wallfisch is közreműködött.

A házaspár legújabb közös lemeze, a Perseverantia (azaz Állhatatatosság) május elején jelenik meg. A nagyrészt instrumentális, de Picciotto spoken word-betétjeivel dúsított anyag az elmúlt évek "nomád életének" összefoglalása. "Művészként új utakat kellett találnunk zenei és művész integritásunkhoz. A régi minták többé nem működtek" - mondja Hacke a lemezről, ami egyfajta lenyomata az "új minták" keresésének. Kitartó és állhatatos kutatás, ahogy a címadó számban is fogalmaznak: "Perseverantia ad finem optatum", azaz "eltökélten a kívánt végig".

 

Hacke és de Picciotto fantasztikus karrierjének minden összegyűlt tudását megpróbálta belesűríteni ebbe a lemezbe, és a hozzá kapcsolódó multimédiás koncert-előadásba, amit most az A38 Hajón mutatnak be.


Képtár

  • Házaspár a Hajón: A kortárs experimentális zene egyik legnagyobb alakja Budapesten! kép 50698
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek