HELYSZÍNVÁLTOZÁS! The Death South, 2020. november 26.

2020/01/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

"A The Dead South most először Magyarországon – vagyis 2020. november 26-án a Dürer Kertben – is bemutatja, milyen az a whiskey és western áztatta zene, amitől világszerte megőrülnek az emberek." Ezt írtuk novemberben, amikor megkaptuk a jó hírt, ma viszont változott az esemény helyszíne: a legújabb infó szerint a hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Akváriumban mutatják meg, amit meg kell... Szerintünk ebből lesz még Aréna is :)

Jövőre ilyenkor veletek a Dürerben: Budapestre jön kedvencünk, a The Death South!

A kanadai banda bejárta az Atlanti-óceán mindkét oldalát, megduplázva közönségüket, olyan ikonikus fesztiválokat és helyszíneket bejárva, mint a Glastonbury vagy a Red Rocks. Legnagyobb slágerük, a fütyülős In Hell I’ll Be In Good Company már 159 milliós nézettségnél tart, idén ősszel pedig megjelent harmadik, Sugar & Joy című lemezük is.

Viccesen a Mumford and Sons gonosz ikertestvéreinek is nevezik őket, utalva a sötét, gyakran erőszakos – de minden esetben szórakoztató - értelmezésükre a régi western esztétikájának.

A The Dead South tagjai Kanadában, Saskatchewanban jöttek össze. Ez egy hatalmas tartomány a kanadai prérin, kétszer akkora mint Németország, de kevesebb mint egy millió lakója van: a természet és a csend uralkodik. És persze az itt élőknek rengeteg ideje van arra, hogy természetes hangokkal töltsék fel a csendet...

Itt született meg a kvartett első, Good Company című lemeze, a négy szakállas, nagyhajú pasi pedig úgy nyúlt a folk, neo-folk, bluegrass-folk vagy akár alternatív county műfajokhoz, hogy a végeredmény egy friss, a régi westerneket idéző, sötét, mégis humoros zene lett. A The Dead South középpontjában Nate Hillts kopott baritonja áll, Scott Pringle mandolinon, Danny Kenyon csellón, míg Colton Crawford bendzsón hozza virtuóz módon a dallamokat.

 

2016-os Illusion & Doubt albumukkal JUNO-díjat is kaptak, majd félelmetes tempóval vágtak bele a turnézásba, olyan helyeken játszva, mint az amerikai Red Rocks lélegzetelállító környezete vagy a Glastonbury fesztivál. A zenekar idén októberben adta ki legújabb, Sugar & Joy című nagylemezét, mely az eddigi legfurcsább, legizgalmasabb stúdiómunkájuk lett.

A The Dead South új lemezével pedig ismét átszeli az Atlanti-óceánt és ezúttal, a banda történetében először Budapestet is megtáncoltatják november 26-án, a Dürer Kertben.

 

 

Death South, Kanada, Dürer kert, koncert

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek