iLand zenekar: a magyar progresszív rock szcéna üdvöskéje és nagy öregje a Müpában

2023/02/06  ·   Ajánló   ·  Mohácsi Mohabácsi Zoltán

Ezen a néven és ebben a felállásban az iLand új zenekar, azonban a társaság három ötöde, Takáts Tamás, Pálvögyi Géza és Dorozsmai Péter együtt zenéltek az East együttesben, de az East-től függetlenül is mindhárman oszlopos tagjai a magyar rocktörténetnek. Olyan együttesek neve kötődik hozzájuk mint a Karthago, a Takáts Tamás (Dirty) Blues Band, Tátrai Band, Skorpió, Korál.

Fotó: iLAnd Band/FB

Madarász Gábor (gitár, ének) és Kontor Tamás (basszusgitár, ének) neve nem annyira ismert, mint az előző három tagé, de aki kicsit figyel a magyar rockzenére, az mindkettejükével találkozhatott már. Az előbbi például Pierrot és Ákos kísérőzenésze volt, az utóbbi dolgozott együtt Ganxsta Zoleeval.

Az iLand tavaly ősszel jelentette meg az első stúdióalbumát és az első koncertlemezét. Egybecsomagolva, A sziget címmel. A stúdiófelvétel a zenekar saját, új dalait tartalmazta, a kiadvány második lemeze pedig az első fellépésüknek azt a részét, amelyben a kései East dalait játszották iLand-felfogásban.

 

A kiadványból kiderül, hogy az iLand a progresszív rocknak nem a kísérletező, hanem az igényes hangszerelésű, ám mainstreamebb hangvételű ágát műveli. Ahogyan azt az East is tette, az utolsó lemezein. Amit hallhatunk igényes hangszerelésű, némileg kései Pink Floyd-ot idéző, összetett, odafigyelést igénylő, mégis fülbemászó muzsika.

Az iLand legközelebb  a zenéjük minőségét megillető, méltó helyen, a MÜPA-ban lép fel, a jegyeket csatoltuk.

Takáts Tamás, Pálvögyi Géza, Dorozsmai Péter, iLAnd, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek