Ingyenes koncert a Dürerben: World Food Day

2016/09/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A FAO budapesti irodája idén egy ingyenes koncertesttel emlékezik meg az Élelmezési Világnapról (World Food Day) október 14-én a Dürer Kertben.

Ingyenes koncert a Dürerben: World Food Day

Föld 7,2 milliárd lakója közül közel 800 millió éhezik, miközben a világszerte megtermelt élelmiszer harmada, mintegy 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy kárba. A leginkább rászorulók többsége a mezőgazdaságból él, a klímaváltozás őket komoly kihívás elé állítja. Ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet az 1979-ben magyar kezdeményezésre létrehozott Élelmezési Világnap (World Food Day) október 16-án, mely nap egyúttal az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) alapításának napja is.

2016-ban az esemény fő témája a klímaváltozás, és tavalyhoz hasonlóan idén is számtalan program várható Budapesten és szerte az országban. A szervezet budapesti regionális irodája, amely a FAO európai és közép-ázsiai működését felügyeli és koordinálja, idén egy ingyenes koncertesttel emlékezik meg a világnapról október 14-én – a helyszín a budapesti Dürer Kert.

Fellépők

Vasil Hadžimanov Band feat. Marta Hadžimanov (SRB)


A billentyűs a szerb jazzélet kulcsfigurája, aki kiváló ízléssel nyúl a balkáni hagyományokhoz, emeli be produkciójába és teszi teljessé kompozícióit.

 

 Oláh Gipsy Beats

A legkiválóbb hazai roma zenekarok képviselőit láthatjuk egyszerre együtt egy színpadon: a Romano Drom, a Szilvási Gipsy Folk Band, az Ando Drom, a Ternipe a műfaj világszerte kedvelt zenekarai. A tizenkét zenész és táncos alkotta csapat ritkán látható közös koncertje semmihez sem hasonlítható élményt nyújt: a valóra vált álmokat, a barátság és az oláhcigány muzsika együttes varázsát. A repertoár a négy zenekar slágereiből és az oláh cigányzenei kultúra alapjait képező hagyományos dalokból áll. A zenekar egy hónapja jelentette meg No1 címet viselő lemezét, a koncerten a lemez minden dala élőben elhangzik.

 

 

DJ Jutasi

Jutasi Tamás zeneszerző, producer, dj számos, más és más műfajlegjobbjait felsorakoztató dj-mixalbummal büszkélkedhet – mind ahouse, mind a lounge területéről.


Időpont: 2016. október 14.

Helyszín: Dürer Kert (XIV. Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Kapunyitás: 19.30

Kezdés: 20.00

A belépés ingyenes.

 


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek