Menopauza 1170x180

Ingyenes koncert és előadás a Fiumei úti sírkertben Halottak napján

2019/10/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Szvorák Katalin népdalénekes ingyenes koncertje mellett a Halottak napi szokások a nagyvilágban című előadást hallgathatják meg az érdeklődők mindenszentek és halottak napja alkalmából a fővárosi Fiumei úti sírkertben, amely ezen időszak alatt meghosszabbított nyitva tartással üzemel.

Ingyenes koncert és előadás a Fiumei úti sírkertben Halottak napján

A NÖRI mindenszentek napján évek óta az ünnephez illő kulturális programot biztosít annak érdekében, hogy a Fiumei úti sírkertbe érkezőket családtagjaik és történelmi nagyjaink sírjainak látogatása mellett művészeti élmény is segítse az emlékezésben.

Pénteken A fényes nap immár elnyugodott című koncerten halottas énekek, az elmúlás népdalai, esti himnuszok, virrasztók, valamint a történelmi egyházak énekei csendülnek fel Szvorák Katalin Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes előadásában.

Vasárnap a Nemzeti Emlékezet Múzeumának programsorozata keretében a Halottak napi szokások a nagyvilágban című előadást hallgathatják meg az érdeklődők. A programon a mexikóiak evilági és túlvilági családtagokat egyesítő vidám mulatozásától kezdve a sírokon hagyott ételek és mécsesek szerepén át a nagyvilág legérdekesebb halottak napi szokásairól esik szó.

Mindezek mellett a Fiumei úti sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással lesz látogatható, a parkolás a temető területén október 27-től november 4-ig ingyenesen vehető igénybe.

Halottak napja, Mindenszentek, koncert, Szvorák Katalin, Fiumei úti sírkert

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek