Kitárja kapuit a Zeneakadémia a családok előtt

2019/02/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A fiatal tehetségek koncertjei mellett filmvetítés, óralátogatás, előadás és kerekasztal-beszélgetés is várja az érdeklődőket február 10-én, a Zeneakadémia Tehetség napja elnevezésű családi eseményén.

Fotó: Bódis Krisztián / We Love Budapest

A programok délelőtt tizenegy órakor kezdődnek Händel, Vivaldi és Haydn dallamaival a Liszt Ferenc Kamarazenekar tolmácsolásában. A közönség megtekintheti a Kodály mindenkié című dokumentumfilmet, amely a Kodály-módszer nemzetközi térhódításáról szól, alkalmazásának eredményeit foglalja össze. (Papp Gábor Zsigmond és Kékesi Attila filmrendezők alkotásában külföldi zenepedagógusok, zeneművészek mesélnek arról, hogyan változtatta meg szemléletüket Kodály filozófiája.)

A több teremben párhuzamosan zajló programok között megtalálható Molnár Fanni zenetudomány szakos hallgató Csodagyerekek című ismeretterjesztő előadása, a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium növendékeinek és az Egyházzene Tanszék kórusának, valamint a Doktori Iskola hallgatóinak műsora. A Rendkívüli Tehetségek Képzőjének koncertjén az általános vagy középiskolai tanulmányaikat folytató kiemelkedő kvalitású fiatal zenészek játszanak.

Az Áriák, duettek című eseményen népszerű művek dallamai szólalnak meg az ének tanszék diákjainak előadásaiban. Az emberi hangok mellett az ütős és akkordikus hangszerek is szerepet kapnak kamarakoncerteken.

Ezúttal is lehetőség nyílik csatlakozni egy-egy nyilvános órához: Vigh Andrea, Fassang László, Eötvös József, Dráfi Kálmán és növendékeik engednek betekintést a hangszerek megszólaltatásába, a zeneoktatás műhelytitkaiba.

A kerekasztal-beszélgetésen művészek és oktatók – köztük a Zeneakadémia rektora és tanszékvezetője – vitatják meg a Zeneakadémián folyó oktatás, tehetséggondozás és a zenei pályára lépés kérdéseit.

A nap zárásaként Mozart műveit hallhatják a látogatók a Zeneakadémia Kamarazenekarának tolmácsolásában, Rolla János vezetésével.

A családi rendezvényre a Zeneakadémia törzsközönségét várják, hogy megmutassák a színfalak mögött zajló műhelymunkát az előkészítő képzéstől a doktori iskoláig. A program a zenei pályára készülő fiatalok és szüleik számára is érdekes lehet, mert bepillanthatnak az oktatásba, a tehetséggondozásba.

Zeneakadémia, családi nap

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek