Külön galaxist építenek Szabó Benedekéknek a Müpában

2016/06/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Szabó Benedek és a Galaxisok erős kortárs szövegei mára a zenekar védjegyévé váltak, dalaik hűen adják vissza a húszas generáció életérzését. A dalszövegek június 20-án a Müpában minden eddiginél valóságosabb díszletek között szólalnak meg.

Külön galaxist építenek Szabó Benedekéknek a Müpában

Ezen az estén ugyanis a budapesti utcatáblák és a lámpaoszlopok megelevenednek, vendégek bújnak elő a sötét kapualjakból, miközben az együttes jól ismert és soha nem hallott számait játssza, ebben a formában először és utoljára.

Az énekes-dalszerző Szabó Benedek első jelentősebb zenekara a bajai Gyökkettő volt. Budapestre költözése után a Zombie Girlfriend frontembereként lett ismert, majd 2013-ban kiadta Kapuzárási Piknik című első szólólemezét, és elkezdett koncertezni a Galaxisokkal. Elmondása szerint a dalszerzést egyfajta terápiának használja, az első album borúsabb hangvételű opusaiban leginkább szorongásokról, szakításokról, a középszerűség problematikájáról énekelt.

Sokan rögtön Cseh Tamás utódjaként kezdték emlegetni – bár ő inkább Bereményi Gézához érzi magát közel –, ő lett a hang, aki megénekli a mai huszonévesek problémáit, életérzését. A tavaly megjelent, valamivel optimistább hangulatú Legszebb éveink című album és a Teljesség felé című dal klipje még inkább népszerűvé tette a zenekart.

Az egyik legnagyobb hazai online portál az év legjobb magyar lemezének választotta, és telt házas koncerteket adtak Budapesten. Idén bekerültek a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató tizenkettes mezőnyébe, és a sűrű fesztiválszezon előtt június 20-án a Müpában a Hey, June! sorozatban egy másfajta környezetben is megmutathatják magukat.

„Számunkra attól lesz különleges a fellépés, hogy lesznek vendégeink, extra hangszerek csatlakoznak bizonyos dalokban az alapfelálláshoz, például a forumos, GM49-es Gay Tamás tangóharmonikán. Aztán amellett, hogy eljátsszuk az első két album anyagát, félig bemutatjuk a készülő harmadikat is, tehát sok premier várható, de ezek mellett egy olyan dolog is megvalósul, amit már régóta szerettem volna, hiszen lesz mögöttünk egy díszlet, ami az eddigi kiadványaink hangulatát idézi meg.”

– mesélte Szabó Benedek a koncertről, ami után a közönség a Ludwig Múzeum Late Night Passion rendezvényének keretében a Rock/tér/idő kiállítás terében is találkozhat a zenekarral.


Hey, June! Szabó Benedek és a Galaxisok

2016. június 20. 20:00, Fesztivál Színház

Szabó Benedek – ének, gitár; Sallai László – basszusgitár; Günsberger Ákos – gitár; Bradák Soma – dobok

Közreműködők: Bille Gergő – trombita; Gay Tamás – harmonika; Nagy Emma – hegedű

 


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek