Láttál már ukrán unokát zenélni?

2017/07/26  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

Hangulatos klubkoncertre számíthatunk a július 31.-i hétfő estén az A38-on, ugyanis Onuka ellátogat Budapestre, és a Hajón adja második magyarországi koncertjét. Visszatérő előadónak számít, 2015-ben ugyanis már találkozhattunk vele a Sziget fesztiválon.

Fotó: eurovision.tv/story

Ukrajna egyik legnépszerűbb popformációjának zenéjében keveredik az elektro, a pop és a népzene. Az ONUKA jelentése lányunoka, ezzel tiszteleg az együttes énekesnője, Nata Zhyzhchenko a nagypapája előtt. A zenei projektben együttzenél még Nataval Eugene Filatov, Daryna Sert, Mariya Sorokina és Yevhen Yovenko.

 

Nata Zhyzhchenko a bátyjával alkotta duóval (Tomato Jaws) kezdte zenei karrierjét. Az együttes 11 évig zenélt együtt, mely során megpróbálták a szovjet időkben eltűnt tradicionális elemeket és népzenei motívumokat népszerűsíteni és ismét divatba hozni. A mostani formáció 2013 óta zenélt együtt. A megalakulás után egy évvel már meg is jelent debütáló albumuk ONUKA címmel, ami még abban az évben a legjobb eladási statisztikát hozta Ukrajnában. Azóta számos single-t adtak már ki, az új album azonban még várat magára.

Fotó: oikotimes.com

Legutóbbi fellépésük, mely széles körben óriási elismerést hozott számukra, a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon volt, lenyűgöző és sokszínű zenéjük élőben is csodás hangulatot varázsol.

Előzenekarként a magyar AGAVOID fog zenélni. A kvartett 2015 nyarán alakult meg, egy évre rá pedig már meg is jelentette bemutatkozó lemezét CĀSUS címmel. Az elektronikus alapokra építkező fiatal zenekar most ONUKA előtt mutathatja meg magát.

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek