Marót Vikivel és fényfestéssel nyit a felújított Orczy-park

2018/03/30  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Április 7-én végre újra birtokba veheti a nagyközönség a gyönyörűen felújított Orczy-parkot. A nyitónapon koncertekkel, bemutatókkal, és street food harapnivalókkal várják a családokat. A programok ingyenesen látogathatók!

Marót Vikivel és fényfestéssel nyit a felújított Orczy-park

Újjászületett Belső-Budapest legnagyobb zöldfelülete. Befejeződtek az Orczy-park felújítási munkálatai. A közönség újra birtokba veheti az immár 26 hektárnyi parkot, amely többek között bővülő játszótérrel, megújuló csónakázótóval, tóparti kávéházzal, szabadtéri sporteszközökkel, futó- és sportpályákkal, mosdókkal és ivókutakkal gazdagodott.

A közpark átadásának alkalmából április 7-én, szombaton egész napos ingyenes családi fesztivál várja a látogatókat, számtalan színes programot biztosítva kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyermekkoncertek, vásári játékok, kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, színpadi bemutatók, kvíz- és nyereményjátékok, valamint street food kitelepülések mellett rengeteg interaktív sportbemutató és -vetélkedő kínál szórakozási lehetőséget. Emellett szervezett túrák keretében alkalom nyílik a Ludovika Egyetemi Campus új épületeinek meglátogatására, valamint bemutatkoznak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hivatásrendjei is.

A vidám piknikezős napot a csónakázótó partján Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar nagykoncertje, majd utána Orczy Fénypark néven különleges szabadtéri fényjáték zárja.

Orczy-park – Szabadidőpark 10:00–18:00 óra között folyamatos sportprogramok: street workout oktatás, interaktív parkour és airtrack kipróbálási lehetőség, break dance bemutató és workshop, interaktív slackline kitelepülés, street ball trükktanítás és dobóversenyek profi játékosokkal, valamint egész nap sportvetélkedők.

Orczy-park – Nagyrét, csónakázótó, Campus tér 10:00–18:00 óra között folyamatosan: vásári játékok, gyermekfoglalkoztatók, ugrálóvárak, sportszer-bérlési lehetőség, csónakázási lehetőség, Ludovika Egyetemi Campus túra.

A színpadoknál:

  • 10:00 Rendészeti kutyás bemutató (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar)
  • 11:00 Bíró Eszter gyermekkoncert
  • 13:00 Életmentési bemutató magasból (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet)
  • 14:30 Katonai testnevelés bemutató (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar)
  • 14:45 Tonfa bemutató (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar)
  • 15:30 Búgócsiga Zenede
  • 18:00 Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar nagykoncert
  • 20:00 Felkapcsol az Orczy Fénypark

Forrás: utazzitthon.hu

Orczy-park, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek