Mezítlábas zenészekkel foglalja el az unikum-szentélyt Falusi Mariann és Sárik Péter

2016/04/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Barokk kuplé címen ad közös koncertet a Mezítlábas Zenészek művészcsoport két alapítója, Bodrogi Éva –énekművész és Koltai Katalin –gitár, lantművész és a Falusi Mariann-Sárik Péter jazz duó, valamint Szászvárosi Sándor – gambaművész a Zwack Múzeum és Látogatóközpont Négynegyed koncertsorozatának idei első estéjén.

Mezítlábas zenészekkel foglalja el az unikum-szentélyt Falusi Mariann és Sárik Péter

2014 szeptemberében indította útjára a Zwack Múzeum és Látogatóközpont zenei programsorozatát Négynegyed címmel, amelynek keretében minden évszakban más-más zenei utazásra hívják a szervezők a komolyzene iránt érdeklődő közönséget. A koncertek közös célja a különböző műfajok közötti találkozások életre hívása. Ráadásul minden koncertet egy különleges program előz meg: egy órával az előadásokat megelőzően a látogatók múzeum túra keretében nyerhetnek betekintést a helyszínen található varázslatos régi lepárlóba, az „Unicum szívébe”.

Az eddigi zenés esteken részt vett már Herczku Ágnes és Nikola Parov, Krommer Lúcia, Tóth Mónika, Szalóki Ági, Juhász Gábor, Dresch Mihály, Lukács Miklós, Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Bartek Zsolt, Érdi Tamás, a Gryllus-testvérek, valamint az Ensemble Sospiri (Kónya István és Szászvárosi Sándor).

A 2016-os évadot a Mezítlábas Zenészek és a Falusi Mariann - Sárik Péter duó közös estje nyitja Barokk kuplé címmel, amely különleges szórakozást kínál. A Barokk kuplé cím már önmagában utal arra az erős kontrasztra, mely a koncert zenei felépítését jellemzi. A barokk legszebb koncertáriái és a múlt század magyar sanzon világa bár hangzásvilágában igen különböző, közös bennük a szélsőségesen érzelmes reflektálás a velünk történtekre. Ezzel játszanak majd az alkotók a múzeum falai között április 29-én este.

A sorozat további koncertjein a Mezítlábas Zenészek többek között Lackfi János költőt, Fekete László zsidó főkántort, Elsa Valle jazz énekest, valamint Horváth Kornél jazz ütőst látják vendégül.


Időpont: 2016. április 29. péntek este 19.30

Helyszín: Zwack Múzeum és Látogatóközpont
Budapest, IX. kerület Dandár u. 1.


Képtár

  • Mezítlábas zenészekkel foglalja el az unikum-szentélyt Falusi Mariann és Sárik Péter  kép 50039
 

 

Szólj hozzá!


A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön...

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.
Új koncertek