Michael Jackson is dolgozott velük – most Magyarországon turnézik az aranyhangú gospelkórus

2021/12/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Január 13-án és 14-én Debrecenben és Budapesten ad koncertet az Európában turnézó The Golden Voices of Gospel  elnevezésű afroamerikai zenészekből és vokalistákból álló formáció, Dwight Robson baptista tiszteletes vezetésével.

Fotó: Rene van der Voorden

Az amerikai gospelegyüttessel olyan világsztárok dolgoztak együtt, mint Michael Jackson, Bonnie Tyler vagy Mariah Carey. Ha tágítjuk a perspektívát, a popzene meghatározó előadói, Tina Turner, Stevie Wonder, Whitney Houston és Beyoncé is sokat merített a gospel stílus hagyományaiból slágereiknél.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb zene.

A formáció mottója: "Let's have Church Tonight!

A kivételes koncert során olyan emblematikus spirituálék és gospelek hangzanak el, mint a Hallelujah vagy az Oh, Happy Day. Minden alkalommal a jól ismert gospel dalok és a déli spiritualitás felemelő tradicionális világába kalauzolják a nézőket, először 2022. január 13-án, a Debreceni Református Nagytemplomban, majd  január 14-én, a Szent István Bazilikában.

Az együttes tagjai ízig-vérig muzsikusok, énekesek, vokalisták. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami egyedi hangzást kölcsönöz koncertjeiknek. A formáció nevében fémjelezett „arany hangjukkal” többszáz koncertet adtak eddig szerte a világon. A tiszteletes és együttese New Yorkból érkezik európai turnéjára.

The Golden Voices of Gospel, gospel, Michael Jackson

 

 

Szólj hozzá!


I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a budapesti eső

I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a...

Tom Odell legutóbb 2019-ben járt nálunk (előtte már sokszor a Szigeten és a Strand fesztiválon meg a Volt-on), akkor a Barba Negra Music Club...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat tudtak kiépíteni a térségben, sőt, a Japonicus nevű lemezkiadó gondozásában megjelent egy lemezük is Japánban.

Ed Sheerant elnyelte az új Pokémon-univerzum

S nem csak azért, mert ő szerezte a hamarosan megjelenő Pokémon Scarlet és Pokémon Violet című Nintendo Switch november 18-án érkező főcímdalát...
Új koncertek