Michael Jackson is dolgozott velük – most Magyarországon turnézik az aranyhangú gospelkórus

2021/12/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Január 13-án és 14-én Debrecenben és Budapesten ad koncertet az Európában turnézó The Golden Voices of Gospel  elnevezésű afroamerikai zenészekből és vokalistákból álló formáció, Dwight Robson baptista tiszteletes vezetésével.

Fotó: Rene van der Voorden

Az amerikai gospelegyüttessel olyan világsztárok dolgoztak együtt, mint Michael Jackson, Bonnie Tyler vagy Mariah Carey. Ha tágítjuk a perspektívát, a popzene meghatározó előadói, Tina Turner, Stevie Wonder, Whitney Houston és Beyoncé is sokat merített a gospel stílus hagyományaiból slágereiknél.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb zene.

A formáció mottója: "Let's have Church Tonight!

A kivételes koncert során olyan emblematikus spirituálék és gospelek hangzanak el, mint a Hallelujah vagy az Oh, Happy Day. Minden alkalommal a jól ismert gospel dalok és a déli spiritualitás felemelő tradicionális világába kalauzolják a nézőket, először 2022. január 13-án, a Debreceni Református Nagytemplomban, majd  január 14-én, a Szent István Bazilikában.

Az együttes tagjai ízig-vérig muzsikusok, énekesek, vokalisták. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami egyedi hangzást kölcsönöz koncertjeiknek. A formáció nevében fémjelezett „arany hangjukkal” többszáz koncertet adtak eddig szerte a világon. A tiszteletes és együttese New Yorkból érkezik európai turnéjára.

The Golden Voices of Gospel, gospel, Michael Jackson

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek