Nehéz idők járnak? Önismereti trénig indul a PUF dalszövegeire

2020/08/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Bár a közeljövőben koncertből nem lesz annyi, mint amennyit szeretnénk, de itt egy jó lehetőség, hogy egyszerre foglalkozzatok dalszövegekkel és az életközép nagy kérdéseivel: a Pál Utcai Fiúk zenekar szövegeit felhasználva indít több alkalmas önismereti csoportot Berta Beáta irodalomterapeuta.

Nehéz idők járnak? Önismereti trénig indul a PUF dalszövegeinek segítségével

"14 éves korom óta szeretem őket, az új albumukat is ugyanúgy, mint a régieket. A szövegeik jól tükrözik azokat a változásokat, amelyeken az ember keresztül megy az élet során. Mindenfajta hétköznapi élethelyzetre reflektálnak" – mesélte nekünk Berta Beáta, amikor rákérdeztünk, miért pont a PUF.

"Például a Nehéz idők című számban van az, hogy “a villamosok is arra mennek, amerre nekem menni kell, de mondd, mi történne, ha egyszer, csak egyszer, egyszer az életben nem szállnék fel?”. Ez tipikusan alkalmas arra, hogy előhívja azt az érzést, amivel naponta küzd egy csomó ember, hogy másképp kellene élni. Ez egy csoportülés lehetséges témája: hogy akartam élni, és hogy élek most. Mit lehet tenni, hogy a már bejáratott életembe bevigyek vmit a vágyottból?" – magyarázta.

Azt is elmondta, hogy a szövegek ismerete nem feltétele a jelentkezésnek, az alkalmakon nem a szövegek elemzése a cél. A beszélgetések a résztvevők igényeinek megfelelően alakulnak majd, különféle kreatív technikák felhasználásával.

A maximális létszám 10 fő, érdemes sietni!

 

 

.

Pál Utcai Fiúk, önismereti trénig, nehéz idők, dalszöveg, Berta Beáta, irodalomterapeuta

 

 

Szólj hozzá!


Marcus Miller koncertje a Dürerből a MOMKultba költözik

Marcus Miller koncertje a Dürerből a MOMKultba költözik

A koncert helyszíne a Dürer Nagyterme lett volna, azonban a szervezők közleménye szerint a jelen kialakult építőipari körülmények miatt az nem...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Gyertyafényes megemlékezésre várja a 45 éve elhunyt Király rajongóit a Magyar Elvis Klub

Augusztus 16-án már 45 éve, hogy Elvis Presley zenei tehetségét, magával ragadó lényét csak felvételein tapasztalhatjuk meg. Ezalatt az időszak alatt végérvényesen kulturális ikonná vált: hatása folyamatos a zenészek újabb generációira, sokféle műfajban alkotott dalait nemzedékek hallgatják továbbra is, jellegzetes...

Fehér Balázs a Hajón

A Hajógyár és az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Színház estjén Hegyi Dóri (OHNODY) Fehér Balázst fogja kérdezni a színpadon. A portrébeszélgetést a Momentán Társulat színészeinek improvizatív jelenetei színesítik, az est végén pedig Fehér Balázs Wagner Emillel közösen ad akusztikus koncertet.
Új koncertek