Petruska és Szeder furcsa hangulatba kerültek

2018/07/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Petruska az Illés zenekar generációs himnuszát, Az utcánt gondolta újra Szeder társaságában, jobban kidomborítva annak lírai oldalát. A klip a Szederrel közös, több évtizedes barátságát festi fel a képernyőre. Az utcán feldolgozása egyébként a dalszerző-gitáros nemrég megjelent kézműves remix lemezén, a Híd EP-n hallható.

Petruska és Szeder furcsa hangulatba kerültek

A Híd egyfajta játék és önvizsgálat (is), amelyen Petruska András korábbi dalaival kísérletezett: a Trouble in My Mind például gitár helyett zongorán szólal meg, a Nyár pedig reggae-s lüktetést kapott. A saját szerzemények mellett a dalszerző-gitáros a házibulik elmaradhatatlan slágerét, az Illés Az utcán című dalát is újragondolta, kicsit tovább árnyalva a számban boncolgatott, öt évtized után is érvényes kérdést: „hova, de hova megyek?”

„Számomra ez a szöveg még ma is érvényes, de a moll hangneme egyrészt kifejezőbb is volt számomra, másrészt pedig egy jó játék a zenei kifejezőeszközökkel” – indokolja választását.

Az utcán egyben Szederrel való évtizedes barátságának is lenyomata, így nem véletlen, hogy ez a kapcsolat a klipben is megjelenik. 

„Szeder a gimnázium óta közeli barátom. Közösen álmodtuk meg a felnőtt korunkat, melyben természetesen nagy szerepet kapott a zenei karrier is. Fantasztikus érzés látni, hogy majd’ két évtizeddel később ezek az álmok megvalósulni látszanak mindkettőnknél, és továbbra is ott vagyunk egymásnak egy jó beszélgetésre, legyen szó akár az élet, akár a zenei felfedezőutunk nagy kérdéseiről” – meséli Petruska.

 

 

És bár a két zenész kamaszként – ahogy arról a klipben is látható régebbi képekis tanúskopdnak – közös zenekarban is játszott,  a közös duett mindeddig váratott magára.

Azt gondolom, hogy ezzel a dallal érkezett el az idő arra, hogy Szederrel közösen énekeljünk, ráadásul mintha a közös történetünket rajzolná ki ez a dal!”

Az album meghallgatható Spotify-on ide kattintva.

Aki élőben is meg szeretné hallgatni milyen Az utcán 2018-as értelmezésben, hogyan szólal meg a mai generáció egyik leghitelesebb hangjának tolmácsolásában az augusztus 5-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon csípheti el Petruskát legközelebb Budapesten. Ráadásul ez a koncert igazi kuriózumnak ígérkezik, ahol Petruska Ferenczi Györggyel és az 1ső Pesti Rackákkal  játszik.

Petruska, Szeder, Illés zenekar, Az utcán, koncert, Városmajori Szabadtéri Színpad

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek