Rock and Roll never dies – Budapestre jönnek a hangos olasz gyerekek

2021/09/28  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

A címben szereplő kijelentést Damiano David, a Måneskin énekese tette azután, hogy elérték életük addigi legnagyobb nemzetközi sikerét: a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon ugyanis (amelyre Magyarország továbbra sem delegált versenyzőt) első helyezést értek el. Az olasz zenekar 2022. március 1-jén a Barba Negrában adja első budapesti koncertjét.

Rock and Roll never dies – Budapestre jönnek a hangos olasz gyerekek

A fiatal banda az olasz X-Faktor második helyezettjeként robbant be hazája zenei életébe. Európa pedig az idei Eurovíziós Dalfesztiválon figyelt fel rájuk: a hagyományos slágerszámok között "üdítő" színfolt volt a piros szegecses ruhában, a glam tipikus kiegészítőivel (nyakörv, magas sarkú csizma, bátor smink), valamint erőteljes színpadi jelenléttel, menő rockzenével berobbanó zenekar, így rögtön meg is nyerték az európai országok közönségét. A dal címe pedig az volt, hogy: “Zitti e buoni”, angolul: Shut Up And Be Quiet. Oké.

Klasszikus felállásban (dob, gitár, basszusgitár, ének) zenélő fiatalok frissek, maiak, az énekes jól énekel, fantasztikusan néznek ki és jópofa glamrockot játszanak – de ez a műfaji besorolás valójában teljesen felesleges: egyszerűen hatásosak és kész.

A nemzetközi megmérettetés óta töretlenül ível felfelé a karrierjük: a hétvégi Global Citizen 24 órás műsorfolyamában a párizsi helyszínen pörögtek - óriási sikerrel, s miután megmászták a nemzetközi slágerlistákat és bejárták a főbb európai nyári fesztiválok színpadait (már amelyik volt), a Måneskin bejelentette 2022 februárjára és márciusára tervezett, 16 állomásos LOUD KIDS ON TOUR koncertsorozatát, amelynek keretében fellépnek a legfontosabb európai városokban.

A digitális platformokon 3,4 milliárd streamingjével és a több mint 43 milliós havi Spotify hallgatójával Victoria, Damiano, Thomas és Ethan most tehát a külföldi közönség szolgálatába szegődik :)

A hazai közönségüket sem hagyják magára: az olasz színpadokra idén télen és jövőre tervezett, várva várt visszatérés során a Måneskin először lép fel a legnagyobb olasz arénákban – mind a tizenhárom koncert már telt házas. Egy különleges koncerteseményt is bejelentettek a hatalmas érdeklődésre való tekintettel: 2022. július 9 -én, szombaton Róma városának szimbólumában, a Circus Maximusban lép színpadra a banda.

 

 

Måneskin, Barba Negra, Eurovíziós Dalfesztivál, LOUD KIDS ON TOUR

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek