Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

2024/04/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.

Fotó: Barta Imre

A koncerten saját dalok, blues klasszikusok és feldolgozások mellett először hallható majd élőben az április 1-jén megjelent “Valami” című új Nagy Ádám-Valla Attila dal is, mely szintén helyet kapott a vinyl kiadványon, illetve klip is készült hozzá, amely Barta Imre munkája.

 

A zenekar felállása pedig ez lesz:

Fekete Jenő – gitár, ének
Pulius Tibor – gitár
Szabó Tamás – szájharmonika
Bacsa Gyula – zongora
Szatai Zsolt – basszusgitár
Móré Attila – dob
Abbas Murád – pozan
Sári Szabolcs – trombita
Stencli Tamás – szaxofon

A 2019-ben megjelent “sárarany” – bár amerikai blues-gyökerekből táplálkozik, minden ízében, szellemében, szólamában és szavában magyar; Valla Attila szövegei szólnak Jenőről és generációjáról, egy elmúló fél évszázadról, zenéről és csendről bús örömmel: életről – sárrá nemesült aranyról, aranyba dolgozott sárról.

A vinyl megjelenés napján, április 20-án 14:30-kor a Record Store Day eseménysorozatához kapcsolódva az Üllői út 31. szám alatt található MG Records lemezboltban rövid akusztikus koncert és dedikálás keretében találkozhatnak először az érdeklődők a 180 grammos dupla lemezes kiadvánnyal, ami a megszokott fekete lemezeken kívül további 100 darab sorszámozott “sárarany” színű korongon is forgalomba kerül. A limitált kiadásban helyet kapott egy 16 oldalas booklet és egy kézzel sorszámozott, dedikált litográfia is. Mindkét verzió üres D oldalán Jancsó Zoltán Jenőről festett portréja alapján készült gravírozás található.

Fekete Jenő, Sárarany, vinyl

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek