Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

2024/04/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.

Fotó: Barta Imre

A koncerten saját dalok, blues klasszikusok és feldolgozások mellett először hallható majd élőben az április 1-jén megjelent “Valami” című új Nagy Ádám-Valla Attila dal is, mely szintén helyet kapott a vinyl kiadványon, illetve klip is készült hozzá, amely Barta Imre munkája.

 

A zenekar felállása pedig ez lesz:

Fekete Jenő – gitár, ének
Pulius Tibor – gitár
Szabó Tamás – szájharmonika
Bacsa Gyula – zongora
Szatai Zsolt – basszusgitár
Móré Attila – dob
Abbas Murád – pozan
Sári Szabolcs – trombita
Stencli Tamás – szaxofon

A 2019-ben megjelent “sárarany” – bár amerikai blues-gyökerekből táplálkozik, minden ízében, szellemében, szólamában és szavában magyar; Valla Attila szövegei szólnak Jenőről és generációjáról, egy elmúló fél évszázadról, zenéről és csendről bús örömmel: életről – sárrá nemesült aranyról, aranyba dolgozott sárról.

A vinyl megjelenés napján, április 20-án 14:30-kor a Record Store Day eseménysorozatához kapcsolódva az Üllői út 31. szám alatt található MG Records lemezboltban rövid akusztikus koncert és dedikálás keretében találkozhatnak először az érdeklődők a 180 grammos dupla lemezes kiadvánnyal, ami a megszokott fekete lemezeken kívül további 100 darab sorszámozott “sárarany” színű korongon is forgalomba kerül. A limitált kiadásban helyet kapott egy 16 oldalas booklet és egy kézzel sorszámozott, dedikált litográfia is. Mindkét verzió üres D oldalán Jancsó Zoltán Jenőről festett portréja alapján készült gravírozás található.

Fekete Jenő, Sárarany, vinyl

 

 

Szólj hozzá!


Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja – koncertekkel

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III. kerületi majális, az Óbuda Napja. Gyerekkoncertek, világzene, könnyűzenei produkciók szerepelnek az étlapon a képzeletbeli jó túrós csusza mellett, amiért annak idején érdemes volt Óbudára...
Új koncertek