Szerelmi bájitalt szállít rekeszekben az operakamion

2021/07/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Háromállomásos turnéra indul a Magyar Állami Operaház Szerelmi bájital című előadása, amely július 21-én a Gyulai Várszínházban, július 23-án a Művészetek Völgyében Vigántpetend, július 25-én pedig a tatai Angolkert Szabadtéri Színpadán lesz látható.

Fotó: Nagy Attila

A Gördülő Opera legújabb sorozatában Donizetti legnépszerűbb vígoperájának új kiállítása kamionon érkezik a vidéki városokba. Az 1832 óta szakadatlan sikerrel játszott darabban megtalálható minden, ami a felhőtlen szórakozáshoz kell: reménytelennek tűnő szerelem, szövevényes történet, falusi idill, szélhámos csodadoktor, váratlan örökség, humor és líra, és olyan varázslatos melódiák, mint például az Una furtiva lagrima kezdetű, híres tenorária.

A két részben, magyar nyelven felcsendülő produkció főszerepeit Miklósa Erika (Adina), Ninh Duc Hoang Long (Nemorino), Rezsnyák Róbert (Belcore), Szvétek László (Dulcarmara) és Nagy Zsófia (Giannetta) alakítja, a Magyar Állami Operaház Zenekarát és énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) Tóth Sámuel Csaba dirigálja.

Donizetti vígoperája Toronykőy Attila 2018-as rendezésében lesz látható. A darab a jelenben játszódik és a színpadként szolgáló kamion is bevonódik az előadásba, amelyet egyébként itt lehet lestoppolni:

Gyula – Vár előtti tér
2021. július 21., 20:30 (esőnap: július 22.)
Vigántpetend – Művészetek Völgye – Cirque de Tókert
2021. július 23., 21:00
Az előadás a Művészet Völgye fesztiválra váltott karszalaggal látogatható.
Tata – Angolpark, szabadtéri színpad
2021. július 25. 20:00 (esőnap: július 26.)

A szerelmi bájital főhőse Nemorino, egy szegény falusi fiú, aki reménytelenül szerelmes a gazdag földbirtokosnőbe, Adinába, aki a hetyke Belcore őrmester házassági ajánlatát fogadja el. A kétségbeesett ifjú minden pénzét a kuruzsló Dulcamarától szerzett "bájitalra" költi, és hogy elnyerhesse szerelme szívét, még a seregbe is beáll. Bár a bájital valójában csak bor, Nemorino igaz szerelme végül mégis elnyeri jutalmát.

 

 

Szerelmi bájital, turné, kamion, Magyar Állami Operaház

Képtár

  • Szerelmi bájitalt szállít rekeszekben az operakamion kép 89027
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek