Táncházzal nyit holnap a Fonó, Zuboly a folytatásban

2016. szeptember 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Hagyományosan táncházzal nyitja új szezonját a Fonó. A budai zeneházban a szerdai nyitónapon a Tükrös és a Tokos muzsikájára lehet mulatni, a héten egy-egy koncerttel ünneplik Borbély Mihály 60. és Ágoston Béla 50. születésnapját, október elején a Nigun, a Kerekes Band és a Dresch Quartet tart lemezbemutatót.

Táncházzal nyit holnap a Fonó, Zuboly a folytatásban

Az idén 21 éves zeneházban ősszel a Fonó Szerda táncházakban magyarszováti táncokat oktatnak kezdőknek és haladóknak. A tanárok között lesz Fitos Dezső, Kocsis Enikő, Utasi Péter "Pepe" és Kádár Kata. 

"A Mezőség zenéje, tánca megunhatatlan, egy élet kevés a megismerésére. Magyarszovát a legcifrábban éneklők hazája, és a legjobb furulyásé, Csete Árpádé. A gyönyörű énekekhez páratlan szép muzsika és izgalmas tánc társul: a ritka és a sűrű magyar, a négyes vagy magyar, az akasztós vagy lassú cigánytánc, a szászka és az összerázós" - fogalmazott Berecz István táncos, a Fonó népzenei művészeti vezetője.

A Fonó első őszi hetén, pénteken nagyszabású koncerttel ünnepli a Kossuth-díjas fúvós, Borbély Mihály 60. születésnapját. Az esten színpadra állnak a dzsessz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos, Borbély Mihály zenésztársai, barátai.

A Balkán Jazz Projectben, a Borbély-Dresch Quartetben, a Borbély Műhelyben, a Polygon trióval, a Quartet B-vel és a Vujicsics Együttessel egyaránt zenélt vagy zenélő Borbély Mihály ünneplésére eljön Agatics Krunoszláv, Baló István, Brczán Miroszláv, Dés András, Dresch Mihály, Eredics Gábor, Eredics Kálmán, Farkas Zoltán "Batyu", György Mihály, Horváth Balázs, Lukács Miklós, Sárvári Kovács Zsolt, Szendrődi Ferenc és Tálas Áron is.

Másnap, szeptember 17-én szombaton a multiinstrumentalista Ágoston Béla 50. születésnapja az apropó egy nagykoncertre. A népzenében, a dzsesszben, a hiphopban, a rockban egyaránt otthonosan mozgó, elsősorban fúvós zenészt először egy alkalmi bigband köszönti, aztán a nagyteremben fellép a Monoton Koktél nevű formáció (Ágoston Béla - basszusklarinét, szopránszaxofon, brácsa; Rubik Ernő Zoltán - zongora, billentyűs hangszerek, tárgyak; Kertész Endre - cselló; Keönch László Farkas - ütőhangszerek, hegedű), végül a Zuboly együttes vezetésével lesz műsor.

Ágoston Béla nemcsak a Zubolyban játszik, korábban zenélt a Dél-alföldi Szaxofonegyüttessel, a Vízöntővel, a Kispál és a Borzzal, a Kampec Doloresszel, a Honvéd Művészegyüttessel, Grencsó Istvánnal, az Erik Sumo Banddel, egyik alapítója a Magyar Dudazenekarnak, benne volt a Gabona nevű formációban, az Agostonesban, az Ágoston Quartetben, az Ágoston Crew-ban, a Zuboly klezmer változatában, a Zugojban, a Hawaii Karibuban, kísérte Lovász Irént, tagja volt az első magyar-kínai zenekarnak, Tócsni & Flódni néven magyar-szlovák zenekart is csinált. Új dzsesszformációja, a Knutdut Men nemrég készített lemezt, akárcsak a Versi Varsa nevű gyerekprojektje.

 


 

 

Szólj hozzá!


Ki ölte meg Barta Tamást, az LGT legendás gitárosát?

Ki ölte meg Barta Tamást, az LGT legendás gitárosát?

Hajdú Eszter forgatókönyvéből és rendezésében, "Siess haza, vár a mama" címmel film készül Barta Tamásról.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Soltész Rezső ajánlja: HIFI SHOW és PROFI FOTO Kiállítás 2018

VISSZA A GYÖKEREKHEZ! – ezzel a közhellyel harangozzuk be a sorrendben 19. Szórakoztatóelektronikai, és az immár társkiállítássá érett 3. Profi Foto kiállítást, melyek idén a Hilton Budapest City hotelben kerülnek megrendezésre.

Fluor állítólag beperelné az egész Wellhello-t

Először azt írtuk meg, hogy kilépkednek a tagok a zenekarból. Aztán jött az elnöki közlemény, amely szerint pánikra semmi ok, csak a "háttértagok" lépnek le. A zenekar a Lángoló Gitároknak eljuttatott közleménye tovább árnyalja a Wellhello-n belüli konfliktus,

Nicki Minaj Budapestre jön

Nicki Minaj és Future közös turnéra indulnak – a "NICKIHDRXX"-turné egyik európai állomása Budapest lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek