Totally Disco! – időutazás a Hippikiller új lemezével

2017/04/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Március végén jelentette meg Totally Disco című új nagylemezét az újságíróként és szerkesztőként és Majdnem Híres Rocksuli-társalapítóként is jól ismert Bihari Balázs zenekara, a Hippikiller. Az együttes harmadik nagylemeze ezúttal a nyolcvanas évek hangulataiba utaztatja vissza a hallgatókat, persze, amúgy hippikilleresen.

Totally Disco! – időutazás a Hippikiller új lemezével

A 2003-ban indult Hippikiller, Bihari szólóprojekt-zenekara - némi, 2010-es évek eleji szünet után – 2014 óta aktív ismét, abban az esztendőben készült el a 2006-os debütáló Hippikiller-lemez, a Ten Little Freuds, Ten Little Gonzos folytatása, a Mixtape From the Striped Room. Az együttes az elmúlt közel tizenöt évben merészen kalandozott a rock és pop stílus-labirintusaiban, hatott rá a hard rock és az artpop, a poszt-punk és a funk, a pop és a metal. Ezen a lemezen sem okoz csalódást, ami a bátor kísérletezést és az invenciózus dalszerzést illeti.

A cím innen:


- Hey. You OK?
- Everything’s tickety boo. Totally disco.
(Luther, Season 4)

Az I'm Still Standing című Elton John-feldolgozáshoz video készült, melyet a közelmúltban számos izgalmas hazai videót jegyző Rusek és Major Kata j(Mazarinettes) jegyez: a sok elektronikával megtámogatott felvétel jól reprezentálja a Totally Disco album hangulatát, ahogy Bihari a nyolcvanas évek zsánerét idézi fel, feleleveníti a Talk Talk, a Duran Duran, az Ultravox vagy a korai Nine Inch Nails hangzását-hangulatait, de mindezt összetéveszthetetlen Hippikiller-mixtúrába csomagolva.



A klip még 2016 decemberében készült egy kevésbé hideg, ám 10 Celsius fok alatti napon

"Egy Zenebutik-klipet készítettünk a Lövölde téri ház tetején. Ez a környék legmagasabb épülete, ide jár mindenki augusztus 20-i tűzijátékot nézni és egyébként itt található a Vándorló palota egyik bejárata is. Mivel pont szembe sütött a nap, a főhős folyamatosan nem látott semmit, ezért úgy tűnik, mintha nagyon haragudna a világra, néha eltéveszti a lips syncet is, mert már annyira halláskárosodott, hogy nem hallotta a telefonból érkező zenét. A klip vegyes technikával, de leginkább VHS-sel készült és nyugodtan elmondhatjuk, hogy kiválóan szórakoztunk Rusekkel, Katával és Csabival. Rusekkel legalább tíz éve ismerjük egymást, úristen, de csak most jutottunk el addig, hogy dolgozzunk is együtt. Csabi sokat szeret kávézni a gangon, én meg néha kölcsönadom neki az erősítőmet " - mesélt a klipkészítésről Balázs.

Ami pedig a nyolc számot tartalmazó új album készítését illeti:

"Két részből állt a munkafolyamat, hiszen tavaly egy félig hangoskönyv–félig lemezről beszéltem. Ezt a koncepciót borítottam fel év végén és kivettem a hangoskönyv-részt, kicseréltem, megváltoztattam számokat és hozzáadtam újakat, sőt új sorrendet is adtam, mire maga a lemezanyag őrületes változáson ment keresztül. Így november-december-januárban egy teljesen új album rajzolódott ki. A felvételek 95 százalékán magam játszom minden hangszeren, magam végeztem a produceri munkát, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Schram Dávid barátom társproduceri felügyelete nélkül nem így szólna a végeredmény, úgyhogy a Budapest-Calgary tengely igenis működik! A hangoskönyvre pedig később visszatérünk."

A lemezen közreműködik Polnauer Flóra, azaz PollyFlow, akivel Bébé, mint producer tavaly közösen dolgozott Flóra Marlene Reload című EP-jén, egy számban énekel BoZaN, alias Bodrogi András, és ismét felbukkan a Hippikiller világában MC Fedora, valamint Mezei András basszusgitáros.


 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek