Új albumával jön a Nouvelle Vague Budapestre!!!

2016/07/08  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A new wave slágereket bossa nova-köntösbe bújtató francia zenekar jó hat éve nem jelentetett meg új anyagot, de most vége a várakozásnak: ősszel érkezik az I Could Be Happy, amit a Nouvelle Vague kedvenc magyarországi klubjában, az A38 Hajón mutat be!

Új albumával jön a  Nouvelle Vague Budapestre!!!

Bár a nosztalgia mindig valami gyanús dolog, amiből sosem sül ki semmi jó, a Nouvelle Vague puszta léte alapjaiban cáfolja ezt a tételt. Mert a ragyogó énekesnőkkel kiegészülő francia duó, Marc Collin és Olivier Libaux kettőse úgy nosztalgikus, hogy egyetlen pillanatig sem ciki, és úgy tölti meg újra élettel a hetvenes-nyolcvanas évek punkját és újhullámát, hogy még az is átadja magát a varázsnak, aki egyébként zsigerből rühelli a nosztalgiát, a punkot, a bossa novát vagy a feldolgozásokat.

A Nouvelle Vague zseniális ötlettel úgy dolgozta fel az angolszász punk és New Wave klasszikus slágereit leheletfinom bossa novákba, elegáns akusztikus hangszerelésekbe, hogy az eredeti nyers vadság helyett inkább a hűvös és melankolikus elegancia lett a vezérelv, és talán még eredeti szerzőik sem ismertek rá a ragyogó érzékkel kiválasztott számokra.

A nagy ötlet 2002-2003 környékén szállta meg Collint és Libaux-t, és nem telt bele egy év és néhány koncert, meg is jelent az első Nouvelle Vague-lemez. A fantasztikusan jól eltallt feldolgozások, és a rafinált franciás image azonnal elöprő és revelatív sikert hoztak a zenekarnak, ami azóta már az ötödik sorlemezénél tart. Mindegyik album rendkívül koncepciózus vállalkozás: hol klasszikus, nyolcvanas évek-beli filmslágereket értelmeznek újra, hol az eredeti szerzőkkel dolgoznak együtt (mint Martin Gore-ral a Depeche Mode-ból, Ian McCullough-fal az Echo and the Bunnymenből, Terry Hallal a Specialsből, vagy Barry Adamsonnal), hol pedig a korszak francia posztpunkja előtt tisztelegnek a kortárs pop legnagyobbjai, Camille, Vanessa Paradis, Jeanne Cherhal és Soko társaságában.

A legfrissebb lemez, az I Could Be Happy ősszel jelenik meg, és szeptember elején várható az első kislemezdal. Ez ‒ a korábbi feldolgozásokkal ellentétben ‒ saját szerzemény lesz, és különlegessége, hogy az A38 Hajón is fellépett francia csillag, Élodie Frégé énekel rajta.

Persze lesznek itt is feldolgozások, sőt a feldolgozások feldolgozásai, de Collin és Libaux dalszerzőként is bemutatkoznak. A lényeg: a stílus- és életérzés-teremtő francia zenekar ismét forró hangulatú klubkoncerten az A38 Hajón!




 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek