Szécsi Pál 80

Úristen, szólót énekel Stohl András és Kulka János is!

2023/12/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Úristen, zene is lesz! címmel ad koncertet Kovács Marci és a Szakértők zenekar a Vígszínházban 2024. január 13-án. A koncertelőadáson 13 zenész és 78 (!!!) színész lép színpadra.

Úristen, Szakértők veszik át a színpadot a színészektől a Vígszínházban!

Kovács Márton zeneszerző és Mohácsi János rendező között az együttműködés a Kaposváron bemutatott Csak egy szög című darabbal kezdődött és emblematikus előadások sorával folytatódik azóta is.

Közösen jegyzett színpadi munkáik zenei anyagából állt össze a Kovács Marci és a Szakértők koncertje, az Úristen, zene is lesz!, amelyen a zenészek mellett színpadra lép 78 színész, közülük néhányan szólóénekesként, hogy együtt idézzék meg az elmúlt két évtized Mohácsi-bemutatóinak hangulatát.

A Szakértők zenekar muzsikusai játszottak Kaposváron (Megbombáztuk Kaposvárt, Csak egy szög, 5606 - Őrült lélek, vert hadak), a budapesti Nemzeti Színházban (Sárga liliom, Ördögök, Egyszer élünk..., Nemzeti Búcsú), az Örkény Színházban (Számodra hely) és a Radnóti Színházban (Egy piaci nap) is.

Felléptek többször a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), az Örkény Kertben, a TRIP Hajón, New York-i és Tel-Aviv-i színházakban, klubokban, olyan muzsikusokkal is mint Matt Darriau (Klezmatics) és Jessica Lurie (The Tiptons Sax Quartet).

Újabban a Vígszínház Üvegcipő című előadásában hallhatja a zenekart a közönség.

A zenekarral színpadra lép 78 színész is, akik a 20 év során a legkülönbözőbb színházakban, színpadokon velük együtt énekeltek, doboltak, muzsikáltak.

Doboló-muzsikáló-éneklő kórus:

A kaposvári Csiky Gergely Színház korábbi társulatának tagjai, a Nemzeti Színházban bemutatott Egyszer élünk... című darab társulatának tagjai, a Radnóti Miklós Színház Egy piaci nap című produkciója társulatának tagjai, a Vígszínház Az üvegcipő című előadása társulatának tagjai és számos szabadúszó színművész.

Szólót énekelnek:

Radnay Csilla, Bánfalvi Eszter, Stohl András és Kulka János mellett Czakó Julcsi, Edvi Heni, Hevér Gábor és Bányai Kelemen Barna.

A Szakértők zenekar tagja:

 • Ágoston Béla (szaxofonok, alt klarinét),
 • Bárány Tamás (szaxofonok),
 • Bodor Tibor "Teskó" (harmonika, hárfa),
 • Csíkvár Gábor (bőgő),
 • Ekkert Miklós (trombita),
 • Horváth Ferenc (cimbalom),
 • Kápolnás Attila (karinétok, szaxofonok),
 • Kovács Márton (hegedű, ének),
 • Móser Ádám (harmonika),
 • Nagy Zoltán "Macska" (pozan),
 • Sebesi Tamás (dobok, ütők, ének, pvc-drum),
 • Wagner-Puskás Péter (billentyűk),
 • Zságer-Varga Ákos (billentyűk, pvc-drum).

A látvány Khell Zsolt, a fény Znamenák István, a hang Zságer-Varga Ákos és Maczkó Róbert munkája, az előadás rendezője Mohácsi János.

Kovács Marci és a Szakértők, Vígszínház

 

 

Szólj hozzá!


SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...
Új koncertek