Vajon milyen zene illik a macaronhoz?

2020/07/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Zeneakadémia bezárása – március 11. – óta, ahol egy különleges hangulatú koncerttel a zenekar oltotta le a villanyt, az első nagyzenekaros hangversenyét a Gerbeaud teraszán adja a Budapesti Vonósok/Budapest Strings kamarazenekar.

Vajon milyen zene illik a macaronhoz?

Budapesti Vonósok Kamarazenekar július 15-én meghirdeti a nyári, és az 2020/21-es évadának sajátszervezésű hangversenyeit. A koncertek időpontjai és műsorai először a honlapon lesznek elérhetőek: www.budapestivonosok.hu

A Petit Gerbeaud Zsúr sikere után úgy döntött a neves, sőt az ország egyetlen 2 Michelin csillagos étteremének testvér-cukrászdája, hogy folytatja a nemrég elindított esemény-sorozatát, és hagyományt teremt a zenés sütizéssel: zenés programokkal várnak mindenkit egész hétvégén.

A kétnapos eseménysorozat záróprogramjaként a koncertre 2020. július 5-én vasárnap, 15:00-kor kerül sor.

Műsor:

W. A. Mozart: Egy kis éji zene KV 525

A. Dvořák: Keringő No.7 op.54

Bartók Béla: Román népi táncok Sz.56

--

W. A. Mozart: D-dúr divertimento KV 136

A. Dvořák: Sonatina - Larghetto, Finale 0p.100

P. I. Csajkovszkij: Vonósszerenád - Keringő No.2. op.48

Weiner Leó: Divertimento No. 1 Op. 20 - Rókatánc

S. Joplin: Két Ragtime - vonószenekari átirat

Koncertmester: Pilz János

A koncert szünetében a fiatal Simic Aleksander játszik, akit az ország a Virtuózok műsorban ismerhetett meg és aki egy New York-i nemzetközi verseny győzteseként idén februárban telt házas koncerten mutatkozott be a Carnegie Hallban.

Műsora:

David Popper: Magyar Rapszódia

Zongorán kísér: Sakai Yumiko

A cukrászda egyébként egész hétvégén ingyenes zenés programokkal várja az édesszájúakat, ami tulajdonképpen egy merénylet a karanténban eltöltött, evéssel és ivással telt hónapok után :)

 

 

 

Budapesti Vonósok/Budapest Strings, Petit Gerbeaud Zsúr, süti, Simic Aleksander

 

 

Szólj hozzá!


Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

A napokban a Palau Royale-cikk kapcsán merült fel a szerkesztőségben, hogy milyen zenekarok vannak még, amelyek családtagokból állnak. Első körben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a Jägermeister Brass Band.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek