Menopauza 1170x180

Visszatér Budapestre a világhírű Harlem Gospel Choir, és Beyoncét énekelnek

2017/11/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2016 után ismét Magyarországra látogat a híres New York-i kórus, a Harlem Gospel Choir. Az előző évek hatalmas sikere Idén decemberben több koncertet adnak hazánk fővárosában, ráadásul Beyoncé csodálatos dalaival.

Visszatér Budapestre a világhírű Harlem Gospel Choir, és Beyoncét énekelnek

A New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak csodás hangulatába nyer évről évre betekintést a magyar közönség. Az afro-amerikai zene nagykövetei december közepén, a karácsonyi készülődés közepette három nap alatt többször is fellépnek Budapest több pontján.

Szarka Tamás a felvidéki Királyrévén nőtt fel. A Galántai Zeneiskolában nyolcéves korában kezdett hegedülni tanulni. 1983-ban, főiskolai évei alatt alapította meg testvérével az első zenekarukat, amely 1984-től viseli a Ghymes nevet. 2011. március 14-én megosztott Kossuth-díjban részesült testvérével, Szarka Gyulával, zeneszerzői, előadóművészi, költői, dalszövegírói munkásságáért.

Harlem Gospel Choir idei magyarországi turnéját december 11-én zárja majd a Budapest Kongresszusi Központban 19 óra 30 perces kezdéssel. Utolsó műsorukhoz csatlakozik Szarka Tamás is, a tervek szerint ő énekli az utolsó két dalt.

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken.

 

 

 

Harlem Gospel Choir, Beyoncé, koncert

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek