Zenészlegendákkal ünnepeli születésnapját Malek Andrea

2018/02/20  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Március 14-én az Uránia Nemzeti Filmszínház csillogó falai közt ünnepli Malek Andrea születésének kerek ötvenedik, és a zenei pályán töltött harmincadik évfordulóját baráti körben. Ezen az estén minden csak róla fog szólni, és ennek megfelelően a számára legkedvesebb dalokkal köszönni meg közönségének az évtizedek óta tartó támogatást.

Zenészlegendákkal ünnepeli születésnapját Malek Andrea

Malek Andrea hivatása tulajdonképpen már születése pillanatában eldőlt, hisz édesanyja Toldy Mária énekesnő, valamint édesapja Malek Miklós zeneszerző génjeivel nem kerülhette el a művészi pályát.

Habár kisgyermekként a klasszikus zene volt a meghatározó az életében, később mégis a Színház- és Filmművészeti Fősikolán szerzett diplomát, így nem csoda, hogy az egykoron népszerű Rockszínházban sorra kapta a musicalszerepeket. Mindemellett maradt elég ideje szólóénekesi karrirjére is, ami összesen 4 stúdióalbumot, és számtalan közreműködést eredményezett.

Soha nem volt kifejezetten egyetlen műfaj megszállottja, mindig nyitott füllel és szívvel fogadta a nagyvilágból érkező impulzusokat, így több különböző formációban is szerepet vállalt az évek során. Jelenleg a 2016-ban Jáger Andrással közösen alapított Malek Andi Soulistic nevű zenekarral koncertezik. A csapat tavaly jelentette meg első Madárka című albumát, ahol a dalokban a Jazz és R&b stílusokat keverik a Magyar népzenével.

Saját zenekarán kívül olyan olyan legendás zenésztársak, barátok körében ünnepelhet, mint az édesapja Malek Miklós, a szintén színész/énekesnő/anyuka Szulák Andrea, megannyi felejthetetlen fülbemászó dallam megalkotója Dés László, az alter-ikon Müller Péter Sziámi, az LGT legjobb gitáros énekese Karácsony János James, a Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró Gerendás Péter, valamint a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész Szakcsi Lakatos Béla.

Ahogy azt Andi a Zenészmagazinnak adott interjújában elárulta, ez az esemény valódi meglepi-buli számára, hisz csak az utolsó pillanatban értesült a titkos küldetésről:

"Még az ősszel kérdezett rá Jáger Bandi, a Soulistic vezetője, hogy mit szeretnék csinálni ezen a szép születésnapomon… és én azt feleltem, hogy semmi buli, úgy szeretnék hálát adni az elmúlt évekért, hogy muzsikálok, mégpedig azokkal, akiket nagyon szeretek. Igen. És ezt ő annyira komolyan vette, hogy megszervezte az egész koncertet titokban. Csak most a finisben derült ki számomra, hogy mi készül…"

Az interjúból az is kiderült, milyen repertoárra számíthat a közönség:

"Dés Lászlóval nyilván a Nagy utazást fogjuk előadni… De minden vendég játszik, énekel egyet ajándékba, és egy dalt pedig közösen adunk elő.

Igen, lesz népdal is, és más is. Itt válik valóra a kívánságom, hogy zenélni szeretnék azt, amit szeretek, és azokkal, akiket szeretek, tehát ebbe most egy órányi örömzenélés bőven belefér."

Malek Andrea, Jáger András, Dés László, Gerendás Péter, Malek Miklós, Szulák Andrea, Müller Péter Sziámi, Karácsony János, Szakcsi Lakatos Béla

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek