Zsolnay 360 – ingyenes minikoncertek

2021/04/22  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Azért 360, mert a minikoncerteket 360 fokban rögzítik majd, és azért Zsolnay, mert mindez a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed szervezésében lesz megtekinthető. Ebből talán már kitaláltátok, hogy nem élő koncertekről van szó, de mindent elkövetnek, hogy a dolog több legyen egy szimpla live stream-nél.

Fotó: Zsolnay Negyed

A technológia révén a közönség részese lehet a koncertnek, bóklászhat az együttes tagjai között, ráközelíthet a neki tetsző részekre vagy kiválaszthatja, hogy melyik zenészt szeretné éppen látni – mindezt nagy, 4K felbontásban. A valódi koncertélményhez hasonló online előadásokban alkalmazott kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint a Depeche Mode és az AC/DC.  

   

A koncertfelvételek Pécsett, a Zsolnay Negyed szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek. Az első minikoncerten a Kéméndi Trió (Györfi Anna-ének, Kéméndi Tamás-harmonika, Szűcs Péter-gitár) népszerű sanzonjai és népzenei feldolgozásai hallhatók április 21-től, majd a sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre vagy a Pécsi Balett.     

Az előadások a feltöltéstől számított 30 napig tekinthetők meg a Youtube-on.

Zsolnay Kulturális Negyed, 360, minikoncertek, live stream

 

 

Szólj hozzá!


Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Azahriah a SZIN-en zárja majd a fesztiválnyarat

30 névvel bővült a SZIN fellépőlistája, így már több mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül, akik között olyan neveket is találunk, mint Armin Van Buuren, Kamrad vagy Zara Larsson.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.
Új koncertek