Ezt hozza az ősz: KEANE

2012/07/11  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Minden albumuk vezette az angol slágerlistát, többször szavazták meg aktuális lemezüket az Év Albumának Angliában, és még sok más országban, köztünk hazánkban is. Nyertek fél tucat Brit Awards, Q Magazine és MTV-díjat, Ivor Novello-t, mint a legjobb dalszerzők, és többször jelölték őket Grammy-díjra is, valamint eladtak pár millió albumot. Amikor 1997-ben Tim Rice-Oxley megalapította csapatát Battle-ban, egy kelet-sussex-i angol városkában, valószínűleg még ő maga sem gondolta, hogy pár évvel később az egyik legsikeresebb angol bandává válnak.Október 30-án a Petőfi Csarnokban lépnek fel.

Ezt hozza az ősz: KEANE

 

2004-es berobbanásukig történt egy s más, például Tim visszautasította Chris Martin invitálását, hogy legyen a frissen alakult Coldplay nevű banda billentyűse, kétszer nevet változtattak, Dominic Scott gitáros kilépett a csapatból mert úgy gondolta, hogy soha nem lesz belőlük semmi, Tom Chaplin lett az új énekes - de ezzel a felállással egy vadonatúj hangzás is létrejött: britpop kizárólag billentyűs hangszerekre és dobra, ugyanis nem volt gitáros a csapatban. Ami először hátránynak tűnt, az a későbbiekben előnyükre vált, hiszen így élesen különböztek a többi, azonos időben startoló angol csapat hangzásától és könnyen beazonosíthatóvá váltak, élő fellépéseik pedig az első perctől egyre nagyobb rajongóbázist vonzottak.

Több évi klubkoncertezés és demokészítés után 2002-ben kezdtek az események felpörögni a Keane körül: az egyik londoni fellépésüket látta az a hanglemezkiadós ember, aki a Coldplayt is ismertté tette, és azonnal elkezdett a csapattal együtt dolgozni.

2004 januárjában a BBC év eleji áttekintésében már a Keane-t nevezte meg, mint a következő év várhatóan legnagyobb sikerét, és a májusban megjelent Hopes and Fears debütáló albummal ez a jóslat valóra is vált. Csak az Egyesült Királyságban 9x platinalemez lett, 72 hétig (!) szerepelt az angol slágerlistán, világszinten pedig közel 6 millió példányt adtak el belőle. Az Everybody's Changing és a Somewhere Only We Know dalok szinte minden országban kirobbanthatatlanok voltak a rádiókból.

A The Beatles, az Oasis és a Radiohead mellett ők a negyedik angol csapat, akiknek több albumuk is szerepel a Best British Albums Ever Top20-as listáján.
Májusban megjelent Strangeland című albumuk angol turnéja után bejelentették európai koncertjeiket is, amelyek között végre Budapest is szerepel, a csapat magyar rajongóinak is megmutathatja legendás élő fellépéseik hangulatát.




Jegyek már kaphatók.

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek