Mamma Mia!

A legjobban kereső már nem élő 13 híresség között 8 zenész van

2020/11/30  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Az amerikai Forbes idén is összeállította a kissé bizarr listáját, amin a tizenhárom legjobban fizetett halott híresség szerepel – a magyar Forbes is átvette a cikket, mi pedig őket idézzük.

A legjobban kereső már nem élő hírességek között 8 zenész van

1. Michael Jackson

Elhunyt: 2009-ben.

2020-as bevétel: 48 millió dollár ≈ 14,5 milliárd forint

A popkirálynak már nyolcadik éve sikerült megőriznie az első helyezést a listán. Ezen még a 2019-ben megjelent, nagy port kavaró Neverland elhagyása című négyórás dokumentumfilm sem tudott változtatni, ami pedofilként mutatta be a művészt. A bevételeinek több, mint hetven százalékát a Mijac Music kiadó bevételei és a Sonyval kötött hosszútávú megállapodás adják.

5. Elvis Presley

Elhunyt: 1977-ben.

2020-as bevétel: 23 millió dollár ≈ 7 milliárd forint

Az idei utazási korlátozások megviselték Elvis birodalmát. Az énekes házából átalakított múzeumába, a Gracelandbe zarándokoló rajongók általában több, mint 10 millió dollárt tesznek hozzá Presley éves bevételeihez. A múzeumnak idén két hónapra be kellett zárnia, most csökkent kapacitással működik.

7. Juice WRLD

Elhunyt: 2019-ben.

2020-as bevétel: 15 millió dollár ≈ 4,5 milliárd forint

A show bizniszben „Juice WRLD” néven ismert Jarad Higgins tavaly decemberben hunyt el alig kilenc hónappal a Death Race for Love című albuma megjelenése után. A harmadik albumát már posztumusz adták ki, ami rögtön a Billboard listájának élére került.

8. Bob Marley

Elhunyt: 1981-ben.

2020-as bevétel: 14 millió dollár ≈ 4,2 milliárd forint

Az elmúlt évben majdnem egymilliárdszor hallgatták streamelve a zenéit. Emellett a House of Marley márkájú pólók, öngyújtók, fülhallgatók és mikrofonok eladásai körülbelül 3 milliárd dollárt hoztak.

9. John Lennon

Elhunyt: 1980-ban.

2020-as bevétel: 13 millió dollár ≈ 3,9 milliárd forint

Negyven évvel John Lennon meggyilkolása után még mindig előszeretettel használják a Beatles zenéit tévéműsorokban és filmekben is.

10. Prince

Elhunyt: 2016-ban.

2020-as bevétel: 10 millió dollár ≈ 3 milliárd forint

Amellett, hogy streamelve több százezren hallgatják az amerikai zenészt, a lemezeladási is jelentősek.

11. Freddie Mercury

Elhunyt: 1991-ben.

2020-as bevétel: 9 millió dollár ≈ 2,7 milliárd forint

A 2018-ban bemutatott Bohemian Rhapsody című film visszahozta Mercury-t a reflektorfénybe. A zenei jogdíjak bevételei mellett a Queen témájú ajándéktárgyak eladása is megugrott.

12. George Harrison

Elhunyt: 2001-ben.

2020-as bevétel: 8,5 millió dollár ≈ 2,6 milliárd forint

A Beatles tagja még úgy is egy hétszámjegyű csekket zsebelt be a Cirque du Soleil Love című műsorának készítőitől, hogy a műsornak az év nagy részében állnia kellett.

A teljes lista itt.

toplista, halott hírességek, gazdag, pénz, Forbes

 

 

Szólj hozzá!


Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC által is elismert fiatal énekesnő

Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC...

A szlovák popsztár, Karin Ann sikeres tavaszi EP-je, és komoly nemzetközi turnéja után új klippel jelentkezik. A fiatal énekesnő, akit BBC egyik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Józsi az Akváriumba megy

A Kelemen Kabátban Józsi című albuma tavaly jelent meg és ahogy azt Horváth Boldi mondta, életük legszemélyesebb lemeze lett. A dalokat egymás után mutatták be a rajongóknak, amelyeket egy csokorban február 10-én hallhat a közönség először élőben az Akváriumban, ahol a Hősök és JumoDaddy lesznek a vendégeik.

Freakin’ Disco: Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze...

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze. A Face Yourself című számot már hallhattuk, most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.
Új koncertek
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest