A legjobban kereső már nem élő 13 híresség között 8 zenész van

2020/11/30  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Az amerikai Forbes idén is összeállította a kissé bizarr listáját, amin a tizenhárom legjobban fizetett halott híresség szerepel – a magyar Forbes is átvette a cikket, mi pedig őket idézzük.

A legjobban kereső már nem élő hírességek között 8 zenész van

1. Michael Jackson

Elhunyt: 2009-ben.

2020-as bevétel: 48 millió dollár ≈ 14,5 milliárd forint

A popkirálynak már nyolcadik éve sikerült megőriznie az első helyezést a listán. Ezen még a 2019-ben megjelent, nagy port kavaró Neverland elhagyása című négyórás dokumentumfilm sem tudott változtatni, ami pedofilként mutatta be a művészt. A bevételeinek több, mint hetven százalékát a Mijac Music kiadó bevételei és a Sonyval kötött hosszútávú megállapodás adják.

5. Elvis Presley

Elhunyt: 1977-ben.

2020-as bevétel: 23 millió dollár ≈ 7 milliárd forint

Az idei utazási korlátozások megviselték Elvis birodalmát. Az énekes házából átalakított múzeumába, a Gracelandbe zarándokoló rajongók általában több, mint 10 millió dollárt tesznek hozzá Presley éves bevételeihez. A múzeumnak idén két hónapra be kellett zárnia, most csökkent kapacitással működik.

7. Juice WRLD

Elhunyt: 2019-ben.

2020-as bevétel: 15 millió dollár ≈ 4,5 milliárd forint

A show bizniszben „Juice WRLD” néven ismert Jarad Higgins tavaly decemberben hunyt el alig kilenc hónappal a Death Race for Love című albuma megjelenése után. A harmadik albumát már posztumusz adták ki, ami rögtön a Billboard listájának élére került.

8. Bob Marley

Elhunyt: 1981-ben.

2020-as bevétel: 14 millió dollár ≈ 4,2 milliárd forint

Az elmúlt évben majdnem egymilliárdszor hallgatták streamelve a zenéit. Emellett a House of Marley márkájú pólók, öngyújtók, fülhallgatók és mikrofonok eladásai körülbelül 3 milliárd dollárt hoztak.

9. John Lennon

Elhunyt: 1980-ban.

2020-as bevétel: 13 millió dollár ≈ 3,9 milliárd forint

Negyven évvel John Lennon meggyilkolása után még mindig előszeretettel használják a Beatles zenéit tévéműsorokban és filmekben is.

10. Prince

Elhunyt: 2016-ban.

2020-as bevétel: 10 millió dollár ≈ 3 milliárd forint

Amellett, hogy streamelve több százezren hallgatják az amerikai zenészt, a lemezeladási is jelentősek.

11. Freddie Mercury

Elhunyt: 1991-ben.

2020-as bevétel: 9 millió dollár ≈ 2,7 milliárd forint

A 2018-ban bemutatott Bohemian Rhapsody című film visszahozta Mercury-t a reflektorfénybe. A zenei jogdíjak bevételei mellett a Queen témájú ajándéktárgyak eladása is megugrott.

12. George Harrison

Elhunyt: 2001-ben.

2020-as bevétel: 8,5 millió dollár ≈ 2,6 milliárd forint

A Beatles tagja még úgy is egy hétszámjegyű csekket zsebelt be a Cirque du Soleil Love című műsorának készítőitől, hogy a műsornak az év nagy részében állnia kellett.

A teljes lista itt.

toplista, halott hírességek, gazdag, pénz, Forbes

 

 

Szólj hozzá!


Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Nine Inch Nails párosa két filmmel is indul az Oscarért

Bemutatjuk a Variety sorrendje szerinti 10 legesélyesebb filmzenét. A zeneszerzők között két filmmel is szerepel a Nine Inch Nails-ből is ismert páros, Trent Reznor és Atticus Ross. 2021. nagy kérdése, hogy az eddig nyolcszor jelölt James Newton Howard végre győzelmet tud-e majd aratni. A filmek sztorijából csak a zenei témákat emeltük ki.

Új szabadtéri koncerthelyszín nyílik Budapesten

Szabadtéri koncerthelyszínt nyit új főzdéje mellett a Monyo – értesül a Kreatív.hu
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek