Hárommillióért kelt el a Prodigy frontemberének ágya

2019/11/08  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A New Musical Express (nme.com) adott hírt arról, hogy tegnap este kalapács alá kerültek Keit Flint személyes tárgyai. Az aukciós tételek között a zenéhez kapcsolódó tárgyak – lemezgyűjtemények, aranylemezek, zenei díjak – mellett a bútorai – például az ágya –, a motoros cuccai és különféle sportfelszerelései is szerepeltek.

 Keith együttműködött Steve Liddarddal az ágy kialakításán...

Az aukciós ház Keith Flint Gyűjtemény elnevezésű árverése november 7-én este volt Cambridge-ben. Flint vagyonát 171 tételre osztották – a bevétel 347 750 font volt (kb. 140 millió forint), amellyel a szervező meglehetősen elégedett.

Az eladásra váró holmik között megtalálhatók voltak aranylemezei, különféle díjai, egyedi tervezésű ágya, egy kard, a lemezgyűjteménye, motoros bőrcuccai és különféle ékszerei.

Már ebből a rövid felsorolásból is kitűnik, hogy a kollekció Flint szélesebb körű érdeklődését is tükrözi – beleértve a motocross és a művészet iránti rajongását. Az aukció további tételei között szerepeltek bútorok, baseball sapkák és Flint szólóprojektjeinek  – felvételeinek és műalkotásainak – archívuma.

A délutáni 18 órára hirdetett árverést 20 perccel késéssel kellett indítani, mert a Cheffins weboldala összeomlott, miután az online licitálók megrohamozták. Az aukciósház képviselője arról is beszámolt, hogy a megszokottnál sokkal többen vettek részt személyesen az árverésen – érezhetően azért, hogy elidőzhessenek az ikon személyes holmijai között.

1600 fontért kelt el például Doug Murphy (AKA PlasticGod) alkotása, amely a Prodigy frontemberét mint Lego figurát ábrázolja, 1300-ért a pólóinak gyűjteménye (rengeteg ruhája talált új tulajdonosra), 8500-ért a tölgy+kovácsoltvas ágya, 1600-ért a kalapjai, öt pár cipője 1500-ért, a gyűrűiért pedig 5500 fontot fizettek. A legtöbbet az MTV Music Awards trófeákért fizettek, mintegy 16 ezer fontot.

Átpörgetve a kollekcót, az embernek igen vegyes érzései támadnak, hiszen amíg bútorokat, festményeket, díjakat és lemezeket lát, az valahogy természetes, de amikor kiterítve látja pólóit, pulcsijait, gyűrűit, egyéb ruhadarabjait, akkor némi borzongás járja át, mert nem tudja nem belelátni az ember, aki egykor mindezeket viselte...

A hír forrása

 

Keith Flint, aukció, árverés

 

 

Szólj hozzá!


16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT...

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi énekeket és táncdallamokat a könnyűzene világával, mindezt szabad improvizációkkal tarkítva.
Új koncertek