Menopauza 1170x180

Különleges gesztussal emlékezik meg Szaxi Maxiról nagykoncertjén Fenyő Miklós

2019/08/27  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Fekete Gyula, akit a közönség és a szakma Szaxi Maxiként szeretett, múlt héten távozott az égi zenekarba. Háromszor is feltűnt a Fenyő Miklós által alapított Hungáriában – a "jampi" korszakukban ragadt rá a becenév. Fenyő különleges megemlékezést tervez szombat esti nagykoncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – tudtuk meg a Blikkből.

Fotó: MTI (1995)

"Miklós nemcsak a kötelességének érzi, hanem a lehető legtermészetesebb gesztusnak tartja, hogy az immár hagyományosnak mondható, augusztus végi, fővárosi nagykoncertjén megemlékezzen Gyuláról, ahogy azt tette korábban is, amikor közeli zenészbarátja távozott az égi zenekarba. Meghitt hangulatban szeretné megidézni ennek a páratlan embernek az emlékét. A többi maradjon meglepetés nyilatkozta a Blikknek Környei Attila, Fenyő Miklós menedzsere.

Fenyő Miklós így búcsúzott egykori zenésztársától:

Ilyenkor óhatatlanul felmerül az emberben, hogy vajon a kollégák eleget törődtek-e társukkal, amikor az nagybeteg volt. Mint ismeretes, Fekete Gyula a 2010-es években egy luxushajó zenekarában dolgozott, ahol hirtelen rosszul lett, és nyaktól lefelé lebénult. Rosszullétében régóta tartó magas vérnyomása, munkájából adódó hektikus életvitele is közrejátszhatott. Nem sokkal korábban a fejét is érte sérülés. Helikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta. Mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan javulni kezdett az állapota, de sokkal lassabban, mint azt előzőleg gondolták.

A Bors egy régebbi cikkéből megtudtuk, hogy barátai nem látogathatták a rehabilitációs intézetben Szaxi Maxit. "A családja szerint felzaklatják ezek a látogatások, így azóta nem mentem hozzá, nem akarom zavarni" – nyilatkozta akkor a lapnak a Hungária és a Dolly Roll egykori basszusgitárosa, Novai Gábor. De barátai szerint – lányának köszönhetően – a létező legjobb, legszakszerűbb ellátást kapta.

Fotó: Bors
Fenyő Miklós, nagykoncert, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Szaxi Maxi, gyász, Fekete Gyula

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek