Különleges gesztussal emlékezik meg Szaxi Maxiról nagykoncertjén Fenyő Miklós

2019/08/27  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Fekete Gyula, akit a közönség és a szakma Szaxi Maxiként szeretett, múlt héten távozott az égi zenekarba. Háromszor is feltűnt a Fenyő Miklós által alapított Hungáriában – a "jampi" korszakukban ragadt rá a becenév. Fenyő különleges megemlékezést tervez szombat esti nagykoncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – tudtuk meg a Blikkből.

Fotó: MTI (1995)

"Miklós nemcsak a kötelességének érzi, hanem a lehető legtermészetesebb gesztusnak tartja, hogy az immár hagyományosnak mondható, augusztus végi, fővárosi nagykoncertjén megemlékezzen Gyuláról, ahogy azt tette korábban is, amikor közeli zenészbarátja távozott az égi zenekarba. Meghitt hangulatban szeretné megidézni ennek a páratlan embernek az emlékét. A többi maradjon meglepetés nyilatkozta a Blikknek Környei Attila, Fenyő Miklós menedzsere.

Fenyő Miklós így búcsúzott egykori zenésztársától:

Ilyenkor óhatatlanul felmerül az emberben, hogy vajon a kollégák eleget törődtek-e társukkal, amikor az nagybeteg volt. Mint ismeretes, Fekete Gyula a 2010-es években egy luxushajó zenekarában dolgozott, ahol hirtelen rosszul lett, és nyaktól lefelé lebénult. Rosszullétében régóta tartó magas vérnyomása, munkájából adódó hektikus életvitele is közrejátszhatott. Nem sokkal korábban a fejét is érte sérülés. Helikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta. Mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan javulni kezdett az állapota, de sokkal lassabban, mint azt előzőleg gondolták.

A Bors egy régebbi cikkéből megtudtuk, hogy barátai nem látogathatták a rehabilitációs intézetben Szaxi Maxit. "A családja szerint felzaklatják ezek a látogatások, így azóta nem mentem hozzá, nem akarom zavarni" – nyilatkozta akkor a lapnak a Hungária és a Dolly Roll egykori basszusgitárosa, Novai Gábor. De barátai szerint – lányának köszönhetően – a létező legjobb, legszakszerűbb ellátást kapta.

Fotó: Bors
Fenyő Miklós, nagykoncert, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Szaxi Maxi, gyász, Fekete Gyula

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek