Magáról elnevezett várost épít Akon, a Jackoval duettező énekes

2020/08/02  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Portfolióban olvastuk, hogy az "Akon City" névre keresztelt gigaberuházást még 2018-ban indították el Szenegálban, nem messze Dakartól. A város gazdaságában a fizetőeszköz Akon saját kriprovalutája, az "AKoin" (ééérted...) lesz majd a tervek szerint.

Magáról elnevezett várost épít Akon, a Jackoval duettező énekes

Amit a hiphop és R&B énekes, dalszerző és lemezproducerről tudunk, azt a Wikiről tudjuk...

Aliaune Damala Badara Akon Thiam (Akon) St. Louis-ban született 1973–ban, szenegálból származó muszlim szülők gyermekeként, édesapja Mor Thiam jazzdobos.Az éneklés akkor kezdte énekelni, amikor grogkereskedés vádjával egy időre elzárták, de amikor kiszabadult, elkezdte felvenni a börtönben szerzett dalait: az első kislemeze Locked Up címmel 2004 elején jelent meg.

 

Akon segítkezett Bone Thugs-n-Harmony, Three 6 Mafia, DJ Khaled, Fabolous, 50 Cent, T.I., Mario, Daddy Yankee, New Kids On The Block, Alexandra Burke, Lady Gaga, Flo Rida valamint az E-40 albumának elkészülésében is.

Szerepelt Bone Thugs-n-Harmony I Tired, Three 6 Mafia That's Right, DJ Khaled We Takin' Over, 50 Cent I Still Kill, Colby O' Donis What You Got, Lady Gaga Just Dance, T-Pain Bartender, Kardinal Offishal Graveyard Shift és Dangerous klipjeiben. 2009-ben már Tami Chynn Frozen, Sway Silver & Gold, Busta Rhymes Arab money című számának remix változatában, Shontelle Stuck With Each Other, DJ Drama Day Dreaming (feat. Snoop Dogg and T.I.), Fat Joe One, valamint Tay Dizm Dream Girl videóiban is látható.

2008 februárjában Michael Jackson segítségével közösen kiadtak egy közös remixet Wanna Be Startin’ Somethin’ címmel. Ez a szám több országban is bekerült a Top 10-be. Együtt írták a Hold My Hand című dalt is, amely Jackson első posztumusz albuma első kislemezeként jelent meg 2010-ben.

 

Ez kétnapos dala:

 

A tervek szerint az Akon City egy olyan okos város lesz, ami teljesen megújuló energiából tartja fent magát, az első fázis 2023-ig befejeződik, addigra már várhatóan utak, kórház, pláza, rezidenciák, szállodák, rendőrség, iskola, hulladékkezelő létesítmény és napenergia-erőmű építésére is sor kerül. A projekt második szakaszát 2024. és 2029. között hajtják végre, ekkortól biztosítják, hogy az új város gazdasága kriptovalutával működhessen. A projekt végét 2030-ra időzítették, utolsó simításokként parkokkal, egyetemekkel, stadionnal és ipari komplexummal is felszerelnék a várost. (porfolio)

Akon, Michael Jackson, Akon City

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek