Több mint három év után elhagyhatta a kórházat Lerch István!

2020/03/08  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Sokan nem hitték, hogy sikerül a két életmentő- és egy korrekciós koponyaműtét után talpra állítani a legendás zenészt. De Lerch István mindenkire rácáfolt: már otthon gyógyul és a Blikken keresztül üzent mindenkinek: Köszönöm, jól vagyok!

Fotó: Müpa

Tavaly áprilisban Lerch István kapta az életműdíjat a Fonogram-gálán, de sajnos nem vehette személyesen át, hiszen – mint arról szintén a Blikk nyomán mi is beszámoltunk – hét hónapig volt életveszélyben, mert két agyvérzést kapott egymás után, két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Több mint egy év után elhagyhatta ugyan a kórházat, de haza még nem mehetett: egy jól felszerelt otthonban ápolták, hogy megerősödjön a "kinti" élethez, ráadásul az agyvérzés szövődményeként epilepsziás rohamok is lassították a felépülését.

Decemberben már arról írtunk, hogy talán ez lesz az utolsó karácsony, amit kórteremben kell töltenie.

A talánból mára már bizonyosság lett: a zenész otthon van! Párja hónapokig dolgozott azon, hogy akadálymentessé tegye az otthonukat, így már tényleg nincs akadálya boldogságnak, végre házi koszton élhet, lustálkodhat, tévézhet – szerettei társaságában, de a barátokat is várják, amint a tavasz és a jó idő lehetővé teszi a kerti partikat. Egyelőre keveset beszél, néhány perc után elfárad, de legközelebbi barátaival már beszélhet, egyelőre csak telefonon, látogatni még nem szabad az influenzajárvány miatt.

"Naponta jön az ARNI-tréner, komoly edzés van ilyenkor, sőt ezzel együtt zeneterápia is. István a trénerrel énekel, skálázik. Érdekes, énekelve a szavakat is jobban ejti. Egy profi masszőrt keresünk még, másra nincs szükség – mondta Enikő. – Erre a csodára vártunk három éve" – mondta a Blikknek Enikő.

Csodák tehát vannak, Lerch Istvánnak gyors gyógyulást kívánunk és visszavárjuk a  színpadra, akár csak egy sor erejéig  – szerintünk mindenki boldogan megelégedne ennyivel is :)

 

 

Lerch István, gyógyulás, agyvérzés, kórház

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek