60 év, 60 dal, 3 nap – többgenerációs Omega-fesztivál lesz az Őrség fővárosában

2022/07/29  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az Omega együttes idén nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna fennállásának 60. évfordulóját. A hajdani legendás ötösfogatból azonban már csak ketten maradtak, a hiányzók nem pótolhatók. Csalódás és fájdalom kíséri ezt a hiányt, amit orvosolni szeretnének a szervezők egy különleges eseménnyel. A Hétrétország fővárosának számító Őriszentpéteren három napon át 60 esztendő 60 Omega-dala csendül fel a kortársak és a magyar rockszcéna fiatalabb képviselőinek előadásában.

60 év, 60 dal, 3 nap  – Omega-fesztivál lesz az Őrség fővárosában

A Vas megyei településen nagyjából 20 éve minden augusztusban megrendezik a Hétrétország fesztivált, a szerek és porták "köztiválját" – ez az Őrség legnagyobb összefogó kulturális eseménye, amelyen az Omega is rendszeresen fellépett. Nem véletlenül: az esemény kitalálója és fővédnöke az a Sülyi Péter, aki az Omegának is írt dalokat.

2019-ben még közös dal is készült a fellépőkkel:

Idén augusztusban a Hétrétország fesztivált az Omegának szentelik.

A mostantól Omega Park nevet viselő helyszínen augusztus 12-13-14-én az Omega élő tagjai, Debreczeni Ferenc "Ciki" és Molnár György "Elefánt" mellett az előadók között lesz Bródy János, Földes László HOBO, Frenreisz Károly, Nagy Feró, Tolcsvay László, Zalatnay Sarolta, a B52 formáció és a 100 Folk Celsius.

A következő generációt képviseli az Anna & The Barbies, és az Iván & The Parazol. Az "Omega-szigetek" című akusztikus összeállítás Szirtes Edina Mókus hangszerelésében szólal meg, Básits Branka, Csordás Levente, Kollár-Klemencz László, Másik János és az Anima Musicae vonós kamarazenekar közreműködésével.

A legfiatalabbak is kiveszik részüket a háromnapos ünnepből: játszik az Új-Babylon tribute zenekar és a hazai rock-tanoda, a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból összeálló, különféle formációk Maróthy Zoltán és Tornóczky Ferenc irányításával.

A részletes program (napijegyek a linkre kattintva, bérlet csatolva):

1. nap: 2022. augusztus 12., péntek

B52

Nagy Feró és a Beatrice

HOBO

Omega Testamentum zenekar - Debreczeni Ferenc, Molnár György és vendégei

 

2. nap: 2022. augusztus 13., szombat

Új Babylon

Ivan & The Parazol

Anna and the Barbies

Omega Testamentum zenekar - Debreczeni Ferenc, Molnár György és vendégei Zalatnay Sarolta és Frenreisz Károly

 

3. nap: augusztus 14., vasárnap

100 Folk Celsius

Tolcsvay László

Bródy János

Omega Szigetek - Szirtes Edina Mókus, Másik János és Kollár-Klemencz László részvételével

Műsorvezető: B. Tóth László

A háromnapos zene-folyam mellett lesznek kiállítások az Omegához kapcsolódó vizuális anyagokból, képzőművészeti alkotásokból; rocktörténeti előadások, lemezbörze és közönségtalálkozó, vetítések. Úgy tervezik, hogy az utolsó, megjelent album (Testamentum, 2020) zenei keresztmetszetére készülő videómunkát is itt láthatja először a közönség.

 

 

Hétrétország fesztivál, Őriszentpéter, Omega, fesztivál, búcsúkoncert, Hobo, Bródy János, Omega Park

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek