80-100 ezer ember mondhatta el magáról idén, hogy nem normális

2019/08/05  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Tizenkettedik alkalommal kiáltotta több ezer ember Nagyharsányban az éjszakába az összművészeti fesztivál krédóját: "Nem vagyunk normálisak!"

80-100 ezer ember mondhatta el magáról idén, hogy nem normális

Hagyományosan ezzel a mondattal zárul az Ördögkatlan fesztivál minden évben. A Ördögszántotta hegy, a Szársomlyó tövében négy faluban: Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden, valamint a Vylyan Teraszon és a Mokos Pincészetben idén 650 program várta a minőségi kultúra iránt érdeklődőket. A rangos színházi előadások, kortárs tánc, néptánc előadások, táncos, zenei és cirkuszi műhelyek, könnyű- és komolyzenei, népzenei koncertek, filmvetítések, beszélgetések, kiállítások rengeteg látogatót csalogattak Dél-Baranyába az ország minden részéből és külföldről is.

A főszervezők, Kiss Mónika és Bérczes László elmondták, hogy mivel egyre nő az ingyenesen látogatható programok száma – ezek közé tartoznak a családi programok, a kiállítások, az Árokpart Bár koncertjei, emellett a 10 éven aluli gyerekek minden programon ingyenesen vehetnek részt –, a fesztiválozók tényleges számát becslések alapján tudják meghatározni. Idén 80-100 ezer látogató élvezte a változatos eseményeket.

Az idei fesztivált igazán színessé és mozgalmassá tette a Nyugat-Afrikából érkező Benin International Musical együttes, a 23 tagú californiai Mission Delirium Brass Band, a Franciaországból érkező 15 tagú Opsa Deheli, és a szintén francia 14 tagú Wombo Orchestra, valamint az Ukrajnából érkező kórus, táncosok és kézművesek, akik Both Miklós Udvarát varázsolták egy másik dimenzióvá. A K2 Színház világpremiert tartott a beremendi Megbékélés kápolnát körbejátszva: Hamvas Béla Karnevál című regényfolyamát vitték színre egy 8 órás előadás keretében – óriási érdeklődés mellett.

A fesztiválon számos program állított emléket a Katlan egyik fővédnökének, Cseh Tamásnak, aki tíz évvel ezelőtt éppen a fesztivál idején hunyt el. Alakját filmvetítések, beszélgetések, egy Cseh Tamás Szoba idézték meg, emellett erre az alkalomra több fellépő is beillesztett Cseh Tamás dalokat a koncert-műsorába.

Az időjárás egy alkalommal szólt közbe, de Kodály Zoltán Háry János című daljátékát kivéve kis csúszásokkal és a mentőhelyszínekre átköltöztetve minden program megvalósult.

A szervezők azt tartják legfontosabbnak, hogy az egyre bővülő program és az egyre nagyobb érdeklődés közepette is meg tudták őrizni az Ördögkatlan lényegét: a személyességet, a nyitottságot, és a hétköznapjainkból olyannyira hiányzó emberséget és szeretetet.

Fotók még itt

Ördögkatlan fesztivál 2019

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek