Menopauza 1170x180

80-100 ezer ember mondhatta el magáról idén, hogy nem normális

2019/08/05  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Tizenkettedik alkalommal kiáltotta több ezer ember Nagyharsányban az éjszakába az összművészeti fesztivál krédóját: "Nem vagyunk normálisak!"

80-100 ezer ember mondhatta el magáról idén, hogy nem normális

Hagyományosan ezzel a mondattal zárul az Ördögkatlan fesztivál minden évben. A Ördögszántotta hegy, a Szársomlyó tövében négy faluban: Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden, valamint a Vylyan Teraszon és a Mokos Pincészetben idén 650 program várta a minőségi kultúra iránt érdeklődőket. A rangos színházi előadások, kortárs tánc, néptánc előadások, táncos, zenei és cirkuszi műhelyek, könnyű- és komolyzenei, népzenei koncertek, filmvetítések, beszélgetések, kiállítások rengeteg látogatót csalogattak Dél-Baranyába az ország minden részéből és külföldről is.

A főszervezők, Kiss Mónika és Bérczes László elmondták, hogy mivel egyre nő az ingyenesen látogatható programok száma – ezek közé tartoznak a családi programok, a kiállítások, az Árokpart Bár koncertjei, emellett a 10 éven aluli gyerekek minden programon ingyenesen vehetnek részt –, a fesztiválozók tényleges számát becslések alapján tudják meghatározni. Idén 80-100 ezer látogató élvezte a változatos eseményeket.

Az idei fesztivált igazán színessé és mozgalmassá tette a Nyugat-Afrikából érkező Benin International Musical együttes, a 23 tagú californiai Mission Delirium Brass Band, a Franciaországból érkező 15 tagú Opsa Deheli, és a szintén francia 14 tagú Wombo Orchestra, valamint az Ukrajnából érkező kórus, táncosok és kézművesek, akik Both Miklós Udvarát varázsolták egy másik dimenzióvá. A K2 Színház világpremiert tartott a beremendi Megbékélés kápolnát körbejátszva: Hamvas Béla Karnevál című regényfolyamát vitték színre egy 8 órás előadás keretében – óriási érdeklődés mellett.

A fesztiválon számos program állított emléket a Katlan egyik fővédnökének, Cseh Tamásnak, aki tíz évvel ezelőtt éppen a fesztivál idején hunyt el. Alakját filmvetítések, beszélgetések, egy Cseh Tamás Szoba idézték meg, emellett erre az alkalomra több fellépő is beillesztett Cseh Tamás dalokat a koncert-műsorába.

Az időjárás egy alkalommal szólt közbe, de Kodály Zoltán Háry János című daljátékát kivéve kis csúszásokkal és a mentőhelyszínekre átköltöztetve minden program megvalósult.

A szervezők azt tartják legfontosabbnak, hogy az egyre bővülő program és az egyre nagyobb érdeklődés közepette is meg tudták őrizni az Ördögkatlan lényegét: a személyességet, a nyitottságot, és a hétköznapjainkból olyannyira hiányzó emberséget és szeretetet.

Fotók még itt

Ördögkatlan fesztivál 2019

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek