A Koncert.hu ajánlja: fél tucat esemény a héten a kultfilmtől Taylor Swiften át a f*sz* kis buliig

2023/11/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ötnél persze sokkal több koncert, esemény, buli lesz a héten, csak egy laza keresztmetszetet adunk arról, milyen sokszínű a budapesti zenei élet: van itt minden :)

A Koncert.hu ajánlja: fél tucat esemény a héten a kultfilmtől Taylor Swiften át a f*sz* kis buliig

Kutya éji dala (1983)

2023.11.28. 19.00 – Magyar Zene Háza

Az 1980-as évek egyik kultfilmje azt mutatja meg, hogy egy (ál)pap (Bódy Gábor) és egy csillagász (Grandpierre Attila) érkezése miként bolydítja meg egy furcsa mátrai falu közösségének életét.Bódy filmnyelvi kísérletei, tartalmi merészségei és bonyolult filozófiai kérdései mellett a Kutya éji dala popkulturális szempontból azért is fontos, mert benne dokumentumértékű koncertjelenetek láthatók a korabeli Bizottságról és a VHK-ról. A Magyar Zene Háza Rockfilmklubja negyedik évadjában három olyan alkotást – Petőfi ’73 (1973, rendező: Kardos Ferenc), Kutya éji dala (1983, Bódy Gábor), Moszkva tér (2001, Török Ferenc) – mutat be, melyek a maguk korában meghatározó jelentőséggel bírtak a hazai populáris zenekultúrában. A vetítések előtt Jávorszky Béla Szilárd mesél röviden e művek születéséről és poptörténeti jelentőségéről, utána pedig annak apropóján egy-egy filmesztéta vendéggel beszélget a vonatkozó hazai és nemzetközi trendekről.

 

Taylor Swift Club Nights: Budapest

2023.12.01. 23.30. – Akvárium Kishall

Taylor Swifttel hirtelen tele lett az online sajtó. Először egy sajnálatos eset kapcsán került fel a híroldalakra: a riói koncertjén – jobban mondva még a koncert előtt – meghalt egy 23 éves nő. Aztán, a 24.hu megnézte az Eras Tour koncertfilmjét, ami a magyar mozikban is látható, a Telex After+ elnevezésű podcast-je pedig egyenesen azt a kérdést teszi fel, hogyTaylor Swift korunk Shakespeare-je?. Mi is emlegettük nemrég a Taylor Swift-sztorit – de ez elsősoban üzleti szempontból vizsgálta jelenséget. Az Akváriumban pedig a hivatalos Swifty Night DJ-k egész éjszaka CSAK Taylor slágereit játsszák majd: felpörögnek majd a kevésbé ismert számai, bővített verziók, de a rajongói kedvencek és az összes slágerlistavezető slágere is.

 

VAGY SEHOL klub: Kiss Llászló és a Kiss+4 zenekar, vendég: Spiró György

2023. december 1. 19.30 – MIXÁT STAGE

A házigazda továbbra is a Kiss+4 zenekar, akik nem csak Európa Kiadó darabokat vesznek elő a ’80-as évekből, hanem a tavaly megjelent Vagy Sehol című albumukról is játszanak, ami a klubsorozat névadója is. A Kiss+4 zenekar jelenkeg a második lemezén dolgozik, így ezen az esten több új dal premierje is lesz. A Vagy Sehol klubban most pénteken Kiss Llászó beszélget Spiró Györggyel, melyet az író irodalmi felolvasóestje követ.

A vendégeskedés náluk meg így (is) szokott kinézni : ) :

Grabanc, düBel, Ritmiklift

2023. december 02. 20.000 – Gödör Klub

A három zenekar koncertsorozatának első állomása lesz ez a Gödörben. Bár mindegyik együttes másképp, a maga módján értelmez, hangszerel és fogalmaz, az azonos gyökerek és zeneiség összekapcsolja őket: trance és dance, space és rock, psyhedelia, feszes groove-ok, dobok, gitárok, sav és electro. Goabárók, gyülekező! :) 

 

 

Még egy fasza kis buli

2023. 12.01. 23.30. – A38, koncertterem

Eskü', nem mi hívjuk így, tényleg ez a neve :) Alighogy vége a Fatal Error + Antares koncertnek, a táncteret átveszik a 100% magyar alter – de csak új dolgok! – rajongói. Elefánt, Carson Coma, Analog Balaton, Galaxisok, Krúbi, Csaknekedkislány, Ricsárdgír, Beton.Hofi, Lil Frakk, Azahriah, Dzsúdló, Hundred Sins, aurevoir., Platon Karataev – ezekre lehet majd számítani. Majd aztán kiderül, ki tehet mindenről :)

 

LEANDER KILLS – vendég: NFR

2023. december 01. – Barba Negra

Különleges Leander Kills koncertnek ígérkezik: az Örökzöld turné részeként a legismertebb saját dalok és a legizgalmasabb feldolgozások csendülnek majd fel.

19:00 kapunyitás
20:00 NFR
21:00 Leander Kills

Ez nem örökzöld – mindössze egy napja publikálták, de majd biztos ez is az lesz egyszer:

 

 

 

 

Kutya éji dala, VHK, Taylor Swift, Kiss+4, Grabanc, düBel, Ritmiklift, Leander Kills

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek