A Nagy Generáció a Zamjamen

2023/07/31  ·   Fesztivál   ·  Lenti Barnabás

A magyar könnyűzene veterán legendáival találkozhatott, aki ellátogatott a Zamjam fesztiválra, Zamárdiba. Hangulatos fesztiválterület, ínycsiklandó gourmet ételek, igazi zenei csemegék és jó fej emberek – ezzel találkozhattak a fesztiválozni vágyók.

A Nagy Generáció a Zamjamen

Amikor megvettük a bérletet, úgy döntöttünk, hogy minden élő legendát megnézünk a hazai könnyűzene palettájáról, így első nap Bródy János koncertjével kezdtük a sort. Bár a műsor és az összekötő szövegek nagy részét ismertük, továbbra is fülig érő szájjal vagy éppen meghatottsággal hallgattuk a legendás dalokat.

Az első napot aztán a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János koncertje koronázta, ami mint kiderült egy valódi zenei kincs. Néhany Csík-dal után színpadra lépett az LGT két legendája és „csíkosított” LGT dalokat játszottak korábban megjelent lemezükről, és néhány olyat, ami talán egy következőn jelenik meg, például Kotta nélkül, Box, Álomarcú lány. Öröm volt látni, hogy nem csak az LGT-vel egyidős közönség tombolta végig a koncertet, de a hozzánk hasonló huszonévesek is csillogó szemmel nézték az élő legendákat.

A lelkesedés a második napra kissé alábbhagyott, amin én őszintén csodálkoztam és sajnálkoztam, hiszen az R-GO és Fenyő Miklós koncertje következett. A zenei stílus, valljuk be, igazán fesztiválbarát, a közönség öröme és tánckedve meg is volt, de Fenyő kevesellte a tapsokat – ami ezúttal valóban vérszegény volt. A ráadás majdnem el is maradt. Fenyő meg is jegyezte: „Én, ha a dalok közben elfelejtek egy sort, akkor utólag eléneklem. Ti most elfelejtettetek visszahívni, de most még bepótolhatjátok.” Ezután azért még eljátszotta a két ráadás számot. Ő mindent megtett, a műsor sem volt rossz, nem is voltunk kevesen – nem tudjuk, mi történt.

A harmadik napon Demjén Ferenc koncertje azonban kárpótolt az előző napért. Őszintén szólva, Demjéntől egy visszafogott, amolyan nagypapás produkcióra számítottam, ezzel szemben egy romantikus dalokkal is tűzdelt, ám kőkeményen rockos koncertet kaptunk. Ismét felcsillantak a huszonévesek szemei is: volt akit már harmadik napja láttunk és összemosolyogtunk, és voltak, akiket akkor ismertünk meg. Az együtt éneklés végül természetesen közös szerelemvonatozásba torkollott a koncert végén, ez pedig méltó lezárása volt a három napos retro-élménynek.

U.i.: A Zamárdi szabadstrandon igen jó hotdogot lehet kapni!

ZamJam fesztivál, Presser Gábor, Karácsony János, LGT, Csík Zenekar

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek