A név marad, a névadó helyszín változik: költözik az Alpárfeszt

2021/01/15  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az Alpárfesztet éveken keresztül azzal viccesnek tűnő mondattal jellemeztük, hogy fesztivál a birkalegelőn... De tényleg egy tiszaalpári birkalegelőn álmodták meg a rendezvényt, ami mára már brand lett. Ez az oka, hogy noha többé nem Tiszaalpár ad helyet a bulinak, a név megmarad.

Birkalegelő reload: az új helyszín
A fesztiválon az együttesek mellett a bolygóvédelem is fontos szerepet kap: egyik első hazai fesztiválként az Alpárfeszt crew már három éve kitiltotta a PET palackokat a buliból, a piát pedig kizárólag újrahasznosítható poharakba mérik majd ezen a nyáron is.
Az ország legzöldebb és legundergroundabb fesztiválja – a szervezőkön kívülálló okokból: a terület tulajdonosának immáron másfajta hasznosítási elképzelései vannak  – elhagyja névadó törzshelyét, Tiszaalpárt, és idén nyáron már a lakiteleki autós kempingben várja az antimainstream rajongókat. 
A nemcsakmetal zenei összejövetel 2021-ben – ha a vírushelyzet is engedi – hetedik születésnapját ünnepli majd: a megszokott, reggae-től a funk muzsikán keresztül egészen a fúziós és modernmetal produkciókig mindenféle szubkulturális stílussal. 
S bár az idei évre igent mondó fellépők listája egyelőre még titkos, az már biztos, hogy a 2020-as kimaradást egy bónusz nappal pótolják a szervezők: az eddigi három helyett így négy napig düböröghet a Tisza-parti chill, az eredeti helyszíntől mindössze nyolc kilométer távolságra.
Aki pedig újraélni vagy éppen tanulmányozni szeretné az alpárfesztes érzést, annak figyelmébe ajánljuk Alpárfeszt UNDERGROUND című könyvet, amely az ízig-vérig undergound kis fesztivál kulisszái elé és mögé is betekintést kínál.
Alpárfeszt 2021
2021. június 30. - július 3.
Lakitelek, Tőserdő Autós Kemping
Alpárfeszt, Tőserdő, költözés

 

 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek