A rock elpusztíthatatlan: fellépőket jelentett be a komáromi Amerikai Autó Fesztivál

2020/04/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 13. és 16. között Komáromban: rock and rolltól és V8 motordübörgéstől lesz hangos augusztus harmadik hétvégéjén a Monostori erőd.

Fotó: NAAF/FB

A zenei programkínálatban olyan nevek találhatók, mint a P. Mobil, a Mystery Gang, A Nyughatatlan, a Pedrofon, a Tom Stormy Trió, a Funk You, valamint a ZZ Copy.

„Ha az Égiek is úgy akarják, és mi nagyon bízunk benne, augusztusra magunk mögött hagyjuk ezt a nehéz, embert próbáló időszakot, és újra visszakapjuk szabadságunkat. A hosszú elzárás után még jobban szükségünk lesz a közösségi élményekre, hogy újra megölelhessük egymást, egy korsó sör mellett hangosan nevetve beszélgessünk, hogy önfeledten együtt bulizhassunk. A kanapé és karanténkoncertek helyét újra elfoglalhatja az élőzene, a nagykoncertek, a közös tánc és ének. Ezért maximális energiákat belerakunk és szervezzük a programokat, hogy felejthetetlen 4 nappal ajándékozhassuk meg vendégeinket”– nyilatkozták  szervezők.

P. Mobil tagjai 50 éve vannak a színpadon, a hard rock műfaj hazai megteremtői, olyan óriási slágerek fűződnek hozzájuk, mint a Kétforintos Dal, Miskolc, a Rocktóber – Az út másik felén vagy a Menj Tovább. A rocklegendák fél évszázad után is töretlenül mennek előre, csinálják, amihez legjobban értenek.

Az amerikai életérzést zenei patronba tölti, és a saját dalok mellett a legnagyobb Johnny Cash slágerek hozza el A Nyughatatlan zenekar. Nincs amerikai autó fesztivál rockabilly buli nélkül. A hazai és nemzetközi rockabilly királya Egri Péter és együttese a Mystery Gang őrült ütemeket diktálva adja majd a talpalávalót, dalai szárnyán egyenesen Las Vegas-ba repíti a közönséget. A zenekar egykori dobosa és alapító tagja, Fácán (Tom Stormy) is érkezik a fesztiválra, új formációjával, a Tom Stormy Trióval. Pörgős, hiteles és tüzes koncertet ígérnek.

A 30-as, 40-es évek oldtimer ritkaságai mellett a korszak zenéjébe, a swing világába kalauzol a Pedrofon együttes. A show-elemekben bővelkedő műsorukból azonban az 50-es, 60-as évek rock and roll slágerei sem hiányozhatnak, a legjobb Hungária és Komár László nótákkal. Végül, de nem utolsó sorban, az időben haladva eljutunk a 70-es évek funk hangzásáig, amelyet a Funk You zenekar tolmácsolásában hallhatunk. Hogy rock-kal zárjuk: hazánk legkiválóbb ZZ Top tribute bandája, a ZZ Copy is Komáromnak veszi az irányt. Hamisítatlan texas blues rock dallamokkal, a legnagyobb ZZ Top slágerekkel örvendeztetik meg majd a publikumot.

 

Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom, P. Mobil, Mystery Gang, A Nyughatatlan, Pedrofon, Tom Stormy Trió

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek