A szarvasbőgés miatt elmaradhat a Samsara fesztivál Törekiben

2017/07/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Próbáltuk kibogozni, kinek mi a baja egymással, nehéz ügy. Főleg úgy, hogy első (és második) olvasásra is mindenkinél van némi igazság, csak éppen nem sikerül ezeket összepasszintani.

MTI fotó

A Samsara fesztivált 2015 óta rendezik meg Törekiben, s ahogy a kisfesztiválokkal mostanában történik: egyre népszerűbb. A népszerűséggel nagyobb tömeg jár, a nagyobb tömeg meg nagyobb helyet igényel. A fesztivál szervezői éppen ezért megvásároltak egy 40 hektáros területet, ahová átköltöztetnék a jóga-zene-tánc-béke–bulit, s noha az ingatlan magánkézben van, egyben vadászterület is. 

Itt kezdődnek a gondok. A Balatonkiliti Vadásztársaság szerint – az ő feladatuk eme vadászterület felügyelete – a szarvasbőgés előtt egy hónappal a fesztivál keltette zaj elűzi a vadakat, akik ráadásul eléggé sértődősek, mert vagy 5 évig egyik lábukat sem teszik be oda, ahonnan elzavarták őket, pedig van nekik négy, ami meg azért para, mert a terület a híres somogyi szarvasállomány fő élőhelye. A samsarások viszont nem látják úgy, hogy ilyen komoly lenne a szarvasprobléma, noha elismerik annak létezését.

Egyébként érdemes elolvasni a Vadászlap vonatkozó bejegyzését, amelyben maguk a "puskaforgatók" is elismerik, hogy nem tudtak kapcsolatba lépni a kollégáikkal, és egészen finoman közlik abbéli véleményület, hogy az elzárkózás nem annyira szerencsés dolog...

A helyzetet bonyolítja, hogy a szervezők és a vadászok nem nagyon értenek szót egymással, mert további, vélt vagy valós (nem a tisztünk eldönteni) sérelmeket hordoz mindkét oldal, ami nehezíti az ügy békés és konstruktív megoldását. A szervezők szerint például több beadvány/feljelentés is készült ellenük, ezt a vadásztársaság cáfolja, egyetlen esetet mondanak magukénak, mindenestre sem az újságírók, sem az érintettek nem nyertek betekintés az ellenük szóló hadjárat irataiba. Felbukkan egy szarvasagancs-szál is, ezt az Index témába vágó cikkében ki is fejtik.

A másik baj ott van, hogy a megrendezésre vonatkozó kérelmet 3 héttel az augusztusi rendezvény előtt kell a jegyzőhöz benyújtani, de aki már életében megszervezett egy három főnél nagyobb látogatottságú születésnapot is, tudja, hogy ekkorra már a fellépőket lefoglalták, plusz az egészet alaposan előkészítették, mi több, irtózatos összegeket fektettek a dologba (a Samsara szervezői pl. az Infected Mushroom gázsiját már előre rendezték), nem beszélve a már eladott jegyekről. A rendezvény egyébként szponzoroktól, befektetőktől és minden egyéb más, a fogyasztói társadalomra jellemző ismertetőjegyektől mentes.

Egyébként eléggé bénák lehetünk, mert sem a Facebookon, sem a világháló egyéb zugaiban nem találtuk a magyar fesztivált, a teljes programra is egy angol nyelvű honlapon bukkantunk, innen evickékltünk át a szintén angol nyelvű eseményre. Fura.

Az ügy számunkra ott válik abszurddá, hogy mi lesz a szarvasokkal, ha NEM rendezik meg a fesztivált...

Hát, mi: kilövik őket a vadászok.

Mi a szarvasokkal vagyunk, akármi is lesz!

 

 

 

fesztivál, Samsara, Töreki, vadászok, szarvasbőgés

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek