Menopauza 1170x180

A szarvasbőgés miatt elmaradhat a Samsara fesztivál Törekiben

2017/07/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Próbáltuk kibogozni, kinek mi a baja egymással, nehéz ügy. Főleg úgy, hogy első (és második) olvasásra is mindenkinél van némi igazság, csak éppen nem sikerül ezeket összepasszintani.

MTI fotó

A Samsara fesztivált 2015 óta rendezik meg Törekiben, s ahogy a kisfesztiválokkal mostanában történik: egyre népszerűbb. A népszerűséggel nagyobb tömeg jár, a nagyobb tömeg meg nagyobb helyet igényel. A fesztivál szervezői éppen ezért megvásároltak egy 40 hektáros területet, ahová átköltöztetnék a jóga-zene-tánc-béke–bulit, s noha az ingatlan magánkézben van, egyben vadászterület is. 

Itt kezdődnek a gondok. A Balatonkiliti Vadásztársaság szerint – az ő feladatuk eme vadászterület felügyelete – a szarvasbőgés előtt egy hónappal a fesztivál keltette zaj elűzi a vadakat, akik ráadásul eléggé sértődősek, mert vagy 5 évig egyik lábukat sem teszik be oda, ahonnan elzavarták őket, pedig van nekik négy, ami meg azért para, mert a terület a híres somogyi szarvasállomány fő élőhelye. A samsarások viszont nem látják úgy, hogy ilyen komoly lenne a szarvasprobléma, noha elismerik annak létezését.

Egyébként érdemes elolvasni a Vadászlap vonatkozó bejegyzését, amelyben maguk a "puskaforgatók" is elismerik, hogy nem tudtak kapcsolatba lépni a kollégáikkal, és egészen finoman közlik abbéli véleményület, hogy az elzárkózás nem annyira szerencsés dolog...

A helyzetet bonyolítja, hogy a szervezők és a vadászok nem nagyon értenek szót egymással, mert további, vélt vagy valós (nem a tisztünk eldönteni) sérelmeket hordoz mindkét oldal, ami nehezíti az ügy békés és konstruktív megoldását. A szervezők szerint például több beadvány/feljelentés is készült ellenük, ezt a vadásztársaság cáfolja, egyetlen esetet mondanak magukénak, mindenestre sem az újságírók, sem az érintettek nem nyertek betekintés az ellenük szóló hadjárat irataiba. Felbukkan egy szarvasagancs-szál is, ezt az Index témába vágó cikkében ki is fejtik.

A másik baj ott van, hogy a megrendezésre vonatkozó kérelmet 3 héttel az augusztusi rendezvény előtt kell a jegyzőhöz benyújtani, de aki már életében megszervezett egy három főnél nagyobb látogatottságú születésnapot is, tudja, hogy ekkorra már a fellépőket lefoglalták, plusz az egészet alaposan előkészítették, mi több, irtózatos összegeket fektettek a dologba (a Samsara szervezői pl. az Infected Mushroom gázsiját már előre rendezték), nem beszélve a már eladott jegyekről. A rendezvény egyébként szponzoroktól, befektetőktől és minden egyéb más, a fogyasztói társadalomra jellemző ismertetőjegyektől mentes.

Egyébként eléggé bénák lehetünk, mert sem a Facebookon, sem a világháló egyéb zugaiban nem találtuk a magyar fesztivált, a teljes programra is egy angol nyelvű honlapon bukkantunk, innen evickékltünk át a szintén angol nyelvű eseményre. Fura.

Az ügy számunkra ott válik abszurddá, hogy mi lesz a szarvasokkal, ha NEM rendezik meg a fesztivált...

Hát, mi: kilövik őket a vadászok.

Mi a szarvasokkal vagyunk, akármi is lesz!

 

 

 

fesztivál, Samsara, Töreki, vadászok, szarvasbőgés

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek