Bánkitó 2023: a fesztivál történetében először este 11-ig megy majd a bugi a tóparton

2023/03/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

"A fesztivál, ahova érdemes már napközben menni a táj és a közönség miatt, és ahol négyszeres intenzitással játszunk este, hogy ne fagyjunk meg a színpadon." (Elefánt)

Bánkitó 2023: a fesztivál történetében először este 11-ig megy majd a bugi a tóparton

A fesztivál a zenei felhozatal mellett jól ismert a társadalmi- és kulturális ügyek melletti elköteleződéséről, idén is számíthatunk független színházi produkciókra, izgalmas beszélgetésekre, performanszokra és civil szervezetek programjaira, melyeket hamarosan megismerhet a közönség. 

Már majdnem teljes a 2023-as Bánkitó Fesztivál lineupja, ahol újra az ikonikus Tószínpadé lesz a főszerep, a fesztivál történetében először este 11-ig megy majd a bugi a tóparton. A korábban bejelentett 30Y, Beton.Hofi, Bohemian Betyars, Carson Coma, Csaknekedkislány, Galaxisok, 6363, Barkóczi Noémi és Dé:Nash mellett a Damara, és az Elefánt is fellép.

A tábor területén is újdonságokra számíthatunk, egy különleges színpadi elrendezésben lesz látható és hallható az Analog Balaton, a Platon Karataev, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Jazzbois, Freakin’ Disco, a Hakumba az Obroni, a Samurai Drive és Vecsei H. Miklós csapatának friss-ropogós koncertszínházi előadása, a QJÚB.

A Bánkitó legújabb színpadán droppolnak majd a hazai trap-rap-hiphop szcéna Z generációs képviselői: Sisi, Bongor, Co Lee, az OTL-ből pedig Filo, Atka, Nasiimov és Ekhoe. Őket a Kolibri, Hundred Sins és a Felső Tízezer egészíti ki – egy emlékkel is:

"Szeretjük azért, mert mikor legelőször itt játszottunk, kisgyerekek őrültek meg a beállásunkon, szeretjük azért is, mert Gallusz itt töltötte a legmenőbb éjszakáját (egy Volkswagen hippibuszban), és azért is, mert minden koncertünk csúcsszuper volt itt, és reméljük, hogy idén sem lesz másképp."

Ugyanezen a színpadon a Totem Tribe  (MΣO Culpa, Moonbase Patel Disco, Vedat Akdağ) és a Pure Lust (Daniel Santiago, Daniel Ban, Mirmur, Kristof Kelemen) szettjei gondoskodnak majd a napok méltó zárásáról. 

A Bánkitó szervezői - a napijegyek és bérletek mellett - idén először baráti társaságoknak szóló Csapatós (5+1) jeggyel és hétvégi fesztiválozóknak kedvező Pénbat (péntek-szombati) bérletettel is készül. 



Bánkitó fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Az ügyeletes orvosnak is jutott szerep a Blahalouisiana Park-nyitó koncertjén

Az ügyeletes orvosnak is jutott szerep a Blahalouisiana...

Bár már a nulladik napon is fergeteges bulit tartottak – kiürítési gyakorlattal – a Budapest Parkban, a valódi szezonnyitó a Blahalouisiana...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az év legnagyobb magyarországi motoros rendezvényének egyik fő fellépője lesz.
Új koncertek