Beszélő papagájok nem mehetnek fel a színpadra! Ma elrajtol a Balaton Sound

2017/07/05  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Emlékszem a legelsőre: sehol sem voltak még a koktélosok és a Pumped Gabók: akkor is az elektronikus zene volt a fő csapás, csak az olyan mainstream zenekarok, mint pl. a Quimby, a témába illő, tematikus műsorral álltak ki a közönség elé. Talán a színpadok számát is meg lehetett volna számolni egy kézen... Idén mintegy húsz színpadon több mint háromszáz előadó lép fel a Balaton Soundon.

Beszélő papagájok nem mehetnek fel a színpadra! Ma elrajtol a  Balaton Sound

Milyen igényeik vannak a zenészeknek?

Van, aki egy egyszerű, eldobható fényképezőgépet kér, mások konkrétan egy bizonyos fajta fotókütyüt szeretnének. Egy kaliforniai csapat soundos pólókat és sapkákat kért fellépőruhaként, míg a tavalyi fellépését az utolsó percben lemondó Shulz, egy magyar focimezt akar majd viselni a szettje alatt. Egy kanadai formáció hosszan sorolja, hogy kik nem mehetnek fel a színpadra, amíg játszanak. Ezek közt vannak trapéz artisták, go-go táncosok, gólyalábasok és beszélő papagájok is (!) – mások mellett. Egy svéd duó pedig arról ír, hogy lehetőleg ne mopedet, segway-t, egykerekűt, El Camino-t vagy a Vissza a jövőbe című filmben halhatatlanná vált DeLoreant küldjenek értük a szervezők a reptérre. Egyesek rengeteg csokit kértek, mások felbélyegzett helyi képeslapokat, de van, aki egy ping-pong asztalt és egy panda macit akar az öltözőjébe, sőt olyan is akadt, aki azt írta, hogy többféle műbajuszt szeretne, és "a jelenlegi vagy egy korábbi elnökünk maszkját".

 

A nagyszínpadon játszik az első napon két holland dj, Don Diablo és Armin van Buuren, csütörtökön a svéd Axwell & Ingrosso és a szintén holland Tiesto, pénteken az amerikai Jason Derulo és KSHMR, szombaton pótolja tavalyi elmaradt koncertjét a német Robin Schulz és ugyanezen a napon érkezik a norvég Kygo, aki először lép fel Magyarországon. A zárónapon, vasárnap az amerikai Marshmello és a holland Hardwell ad műsort.

A Party Arénában kapott helyet Afrojack vagy a szintén a holland elektronikus élvonalhoz tartozó R3hab, illetve Nicky Romero.

A Jäger Aréna javarészt a hazai élvonalat vonultatja fel, mások mellett itt lesz a Halott Pénz, a Wellhello, a Bëlga, a nemzetközi színteret a Sigma, a Bloody Beetroots, Example & Dj Wire képviseli. A techno, tech-house neveket felvonultató Heineken Beachen színpadra lép például Jamie Jones és John Digweed. A kisebb helyszínek közé tartozik a Moyra Colour Beach és a Sound & Bass Stage.

A Soundon bemutatkozik az Elrow, a népszerű partisorozat, ami a vízen és a vízparton is egyedi helyszínnel várja a közönséget napi két turnusban, a nagyszínpad programja előtt és után. Az idei programban szerepel francia, német és brit utcaszínház, és fellép a brazilos hangulatot megidéző Bloco de Budapeste csapata is.

A Sound külső helyszíne a partihajó, amelyen ezúttal Max Cooper, Jan Blomqvist, Sasha és az Art Department zenél.

Fotó: Balaton Sound Official


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek