Egy 11 éves basszusgitáros is fellép a BJC születésnapi buliján

2023/01/05  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Budapest Jazz Club 2007-es indulása után rövid időn belül kedvelt kulturális helyszínné, zenei központtá avanzsált. Januárban közel hatvan rendeezvény lesz a házban, ezek közül kiemelkedik a BJC tizenötödik születésnapja, amely válogatott programmal várja a jazz zene beavatott híveit éppúgy, mint a műfajt még kevésbé ismerő, de az élőzene varázsára fogékony közönséget.

Social média felületeire feltöltött videóit Chris Brown és Justin Timberlake is megosztotta.

A január 7-i esten László Attila vezetésével közreműködik az LFZE Big Band, mely koncert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Budapest Jazz Club sok éves együttműködését szimbolikusan is reprezentálja. Az egyetem hallgatói a hazai jazzgitározás vezéregyéniségével, a nagyzenekari gyakorlatért több mint harmincöt éve felelős “Tanár úrral” élükön hívják életre a big band műfajban rejlő kimeríthetetlen zenei játékosságot.

A nagyzenekart követi a Hodek Áron Trio. A mindössze tizenegy éves komáromi Hodek Áron basszusgitáros máris világszerte elismert zenész, nemzetközileg jegyzett „csodagyerek”. Elképesztő sikereire hat éves kora óta fókuszál a világ. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper és még sokan mások. Social média felületeire feltöltött videóit Chris Brown és Justin Timberlake is megosztotta. Felnőtteket meghazudtoló virtuozitása mellett a tanulással vagy gyakorlással sem elsajátítható „stenk” teszi életkorát meghazudtolóan kiforrott hangvételűvé játékát.

A fesztiválhangulatú est programját az Oláh Kálmán Jr. Quartet produkciója zárja. Oláh Kálmán Jr. először édesapja nyomdokain haladt, zongorázni tanult, majd tizenkét éves korában kezdett el szaxofonozni. Formációjával a post-bop stílusban érzi magát a legotthonosabban. Az est alkalmával elsősorban a Jam Session-ök hangulatához leginkább illő jazz-standardeket szólaltatják meg.

A belépés ingyenes!
Időpont: 2023. január 7. 19.00

BJC

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek