Everness: életmód- és önismereti fesztivál sok zenével

2022/05/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Június 21. és 27. között rendezik meg a 8. Everness fesztivált Siófokon. A koncertek mellett mintegy mintegy 300 előadó osztja meg tapasztalatait az önismeret iránt fogékony résztvevőkkel a fesztivál 7 "falujának" 17 helyszínén a Siócampingben (volt Ifjúság kemping).

Fotó: Everness

A zenei programok idén három helyszínen zajlanak majd. A világzenei színpadon fellép a Tribali, a Hang Masssive, a Napfonat, Palya Bea és az EarthJam. Nessi Gomes két Odüsszeia-ének workshopot is tart.

A meditatív zene kedvelői hangfürdőzhetnek Karacs Ildivel, hangutazásra indulhatnak a DreamCorner42, valamint mantrákat énekelhetnek Karma Pema Dorje és Ölvedi Gábor vezetésével. A Pangani multiszenzoros zenei rituáléval készül, Pável Norbi hangutazást tart. A Versum zenei műhelyében többször is feltűnik az Ecstatic Dance formációja, lesz Életfa-mantrakoncert, zenél a Gaia Tree és a Colibri Volandor.

A tánc szerelmeseit Keck Mária flamenco-kurzussal várja, Natkai Ágnes pedig hawaii hula táncokat tanít. Az önismereti táncos műfajok képviseletében érkezik Thaiföldről a Dance Mandala, amely egy szabad mozgáson alapuló táncmeditáció és fellép Fejér Péter is. Idén is lesz Nia, valamint egy olyan mozgásformát is megismerhetnek a fesztiválozók, amely a nőies mozdulatokat, a lágyságban rejlő erőt hozza közel az érdeklődőkhöz, ez a Heels. (Próbáljatok rákeserni a Google-ön, mi ez... mission impossible...)

Idén először nyílik meg a látogatók előtt a szakrális falu. Itt a törzsi kultúrákkal ismerkedhetnek meg a vendégek, lesz tűz körül éneklés, zenélés, tánc, valamint a szauna egy ősi változatát, a csergát is megismerhetik az érdeklődők.

A fesztivál újdonsága lesz a kultúra színpad, ahol délelőttönként gyermekelőadásokkal, Pöttyös Panni és Kockás Peti történeteiből rendezett felolvasásokkal, bábszínházzal várják majd a legkisebbeket, míg a későbbi órákban stand-up estek, beszélgetések várják a nézőket. A szülők sátra a felnőtteket, míg a gyermekfalu a kicsiket várja programjaival. A fesztiválra 14 éves kor alatt ingyenes a belépés.

A további, nem zenei programokról itt lehet bővebben olvasni.

S ahogy arról már a pandémia előtt beszámoltunk, a Sziget fesztivál chill-központját is az Everness "üzemeltette" volna 2020-tól, az ismert okok miatt csak idén kezdik meg működésüket.


Everness, Siófok, életmód

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek