Ez a horvát fesztivál évek óta fent van a bakancslistánkon: BEAR STONE

2023/10/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Minden évben, amikor felkerül az aktuális fesztiválról az anyag, megfogadjuk, hogy na, majd most! Idén talán el is jutunk. Az az igazság, hogy bármilyen zenét játszhatnának, olyan helyen van, ami magában garantálja a felejthetetlen élményt.

Fotók: Sanja Matic, Marko Lopac

Ha autózott valaki Horvátországban, és elkeveredett Slunj felé – Karlovactól, a helyi sör fellegvárától 50 kilométerre délre, a Slunjcica és a Korana folyók csatlakozásánál található, leginkább a Plitvicei tavak felé igyekvőknek esik útjába –, a vízi malmairól, pisztrángosairól és pisztrángjáról híres, ékszerdoboz település kivétel nélkül lenyűgöz mindenkit. Mintha egy tündérmesébe csöppentél volna...

A Bear Stone Fesztivál ugyan nem a településen, hanem a Slunj melletti csodavölgyben telepedett le, mindez csak hozzátesz az értékéhez, mert arrafelé is lélegzetelállítóan szép a természet.

Mutatjuk:

 

Az előző két év tapasztalatai és a visszajelzések alapján több olyan operatív fejlesztést is terveznek, ami a fesztiválozók kényelmét szolgálja majd, mind a fesztivál területén, mind a kempingben, és csökkenti az esetleges sorok kialakulását is

A legnagyobb horvát kisfesztivál, a nemzetközi stoner-fuzz-psychedelic rock rajongóinak koronaékszere most három új infót közölt:

  • a fesztivált 2024-ben július 4-7-ig rendezik meg,
  • 3 helyett 4 napos lesz, 28 kiváló zenekarral a lineupban,
  • megnyitnak egy új színpadot is, amivel így már háromra bővül a fesztivál.

Egyelőre...

A fesztivál új színpada a Mill Stage lesz, és olyan helyen áll majd, ahova eddig nem engedtek látogatókat. Ezt a színpadot kifejezetten a feltörekvő zenekaroknak dedikálják, és az egész közép-kelet-európai régióból érkeznek majd ifjú titánok. De a Mill nemcsak a friss fellépők miatt lesz izgalmas, hanem azért is, mert közvetlen kapcsolata lesz a folyóval, a Mrežnica-kanyonnal és az ott zubogó vízesésekkel is.

A nagyszínpad új nevet kap, Stone Stage lesz belőle, tisztelegve a fölé magasodó sziklák előtt. A fesztivál headlinereit hamarosan/folyamatosan közlik majd*, az tuti, hogy 28 zenekar fog játszani átfedés nélkül, két színpadon, napközben pedig a Jam Stage-é marad a tér, de a koncertek utáni afterparty is új színt fog kapni. 

A jegyvásárlás elindult egy új, nagyon limitált  “Blind Bear” jegykonstrukcióval a szuperfanoknak, akik a fellépők bejelentése nélkül is vennének jegyet, első körben €53-ért. Ezután jön majd a már tavaly is látott “Early Bear” jegy €63-ért, később további jegyfordulókkal. Idén elővételben nem lesznek napijegyek, ezek csak helyszínen lesznek majd kaphatók, amivel a szervezőknek kiemelt célja, hogy az egész fesztiválra és az azt körülvevő természetre irányítsák a figyelmet, ne csak egy-egy nap headlinerére.

 

 *Az első 14 fellépő: 

HIGH ON FIRE (USA)

A Bear Stone nagyszínpadát alaposan fel kell készíteni a legendás High On Fire egyszerre felvillanyozó és földbe döngölő fellépésére. Alaposan rácsodálkozhattok majd mindannyian arra a zenei utazásra, amit a rájuk jellemző kemény riffek és erőteljes ének fog a nyakunkba zúdítani. Legalább egyszer az életen nem szabad kihagyni ezt a földet is megrengető mesteri metál-élményt!

 

COLOUR HAZE (DE)

A szenzációs zágrábi klubkoncertje után visszatér Horvátországba a német Colour Haze, hogy a Bear Stone színpadát is megtisztelje egy óriási pszichedelikus rockélménnyel. Magával ragadó művészi élménnyel és kusza dallamvezetésekkel tekernek majd meg mindnyájunkat, és az egész fesztivált vibráló atmoszférával töltik majd meg. 

 

PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS (UK)

A zenekar maga a doom metál esszencia, amit megfűszereznek egy nagy adag pszichedelikus és heavy metal életérzéssel. Ez a hangorkán magával sodor némi Black Sabbath, Electric Wizard és Sleep vonásokat, hogy végképp lemossanak mindenkit a színpad előtt. Példátlan torzítások, kiváló zsáner-tiszta energia. 

 

MOTHER VULTURE (UK)

A nulladik Bear Stone Fesztivál egyik legerősebb fellépője hangos közönségkérésre visszatér: a bristoli Mother Vulture. Ilyen energiát és nyers rock-erőt ritkán látsz. Felkészültél? 

 

GNOME (BE)

Úgy érzed, hogy az életedből hiányzik néhány törpés dal? Olyan törpékről, akiket elnyom az ördögi uralkodó? A belga Gnome majd gondoskodik róla, hogy e téren ne maradjon hiány senkiben. A zenekar egyedi progresszív és stoner rock elegye és a már most legendás törpe jelmez biztosan emlékezetessé teszi majd a koncertjüket...

 

NEMEČEK (CRO)

Nyers és intenzív zenei élmény – garantáltan megigézik majd az egész Bear Stone fesztiválközönséget erőteljes, folkzenei alapokon nyugvó, tüzes és kellemesen sötét zenéjükkel. 

 

BARON CRÂNE (FR)

A párizsi Baron Crâne instrumentális trió, akik híresek a pszichedelikus, progresszív és experimentális stílusok dinamikus fúziójáról. Magával ragadó zenei utazás tele erős riffekkel és kellemesen diverz zenei hatásokkal, igazi kuriózum.

 

SLOWTORCH (ITA)

A Clutch szenvedélye, a Black Sabbath keménysége és a Corrosion of Conformity nyers energiája áll össze robbanó eleggyé az olasz Slowtorch zenéjében. Gyúlékony, nyugtalan riffek-heavy hangképek és kemény-zenei bátorság. 

 

JANTAR (CRO)

A Jantar egy friss zágrábi post-metál / prog-rock zenekar, akik a Pink Fairy Armadillo feloszlása után alakultak. Mélyről jövő, szabálytalan ritmusok, disszonáns hangszínek, megfejelve egy réteg analóg szintivel. 

 

RENS ARGOA (CRO)

Instrumentális zágrábi trió, szenvedélyük a ritmusos riffelés és dallamvezetés, ami jazzes, nagyzenekari, progresszív és punk gyökerekből táplálkozik.

 

QUIET CONFUSION (ITA)

Dinamikus Rock’n’Roll, pszichedelikus, heavy-blues egyenesen Veronából. Messze ismertek vibráló performanszukról és jellegzetes, 70-es éveket megidéző stoner vibe-jukról, ami legfőképpen negyedik, Magella c. albumukon érhető tetten. 

 

TIGHT GRIPS (CRO)

A Tight Grips robbanó és experimentális rock-trió Horvátországból, akik mono-synth, blues és grunge elemekből fejlesztették ki egyedi zenei világukat. Megannyi fesztiválon és nemzetközi turnén bizonyítottak, épp a hamarosan megjelenő, nagyon várt harmadik albumuk, a Jewels megjelenésére készülnek. 

 

VUKOJARAC (CRO)

A doomos Vukojarac a káosz és kétségbeesés sötét megtestesítője, túlvilági erővel árasztja el az odacsalt követőit, és magával rántja őket az őrület mélységébe. Megállíthatatlan vágy vezérli, hogy elárassza a világot A Riffel, és a semmibe taszítsa az emberiséget. 

 

A GRAM TRIP (CRO)

A szintén zágrábi négytagú A Gram Trip fuzz-hajtotta intenzív zenéje mantás doom és sludg énekkel, stoneres dallamokkal lesz egyedi élmény. Erőteljesen vágják a maguk útját e három zenei stílus közepébe, amit kiválóan illusztrál sz idén májusban megjelent debütáló albumuk. 

Bear Stone Fesztivál, Horvátország

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek