Fesztivál 0-24-ben: ma elrajtol az Electric Castle

2023/07/19  ·   Fesztivál   ·  Herbály Dorottya

Idén július 19. és 23. között, immáron kilencedik alkalommal rendezik meg a romániai Electric Castle fesztivált, melynek hagyományosan az erdélyi Bánffy-kastély ad otthont. Az Electric Castle egyike Európa néhány valóban 24 órás fesztiváljának, ahol a zene, a művészetek és a látvány eklektikus egyvelegét élvezheti a közönség. Az alábbi ajánlóban összegyűjtöttem a kedvenceimet :)

Fotó: EC/FB

Barry Can't Swim

Ki ő?

Az edinburgh-i születésű Joshua Mainnie DJ és producer klasszikus zenei képzésben részesült. 9 éves korától zongorázik és kamaszkorától jazz klubbokban dolgozott. Később több bandában is játszott, gitározni, basszusgitározni és dobolni tanult. A glasgow-i székhelyű SOMA Recordsnál gyakornokoskodott, ahol betekintést nyert az underground elektronikus zenébe. Londonbe költözése után elmerült a helyi elektronikus zenei scénába és 2020 elején kezdett zenélni Barry Can’t Swim néven.

Miért szeretjük?

Élőben óriási energiákat képes megmozgatni, ahol a house-t, a technot,  a junglet keveri a jazz-zel – egyszerűen muszáj rá megmozdulni. A produceri munkássága pedig igazi minőséget képvisel, mivel képzett zenész és könnyfakasztóan szép betétek vannak a számaiban.

Mikor játszik?

07.22. szombat (hajnal) 0:30, Booha Stage by Glo

Nothing But Thieves 

Kik ők?

Egy angol rockegyüttes, amely 2012-ben alakult az essexi Southend-on-Sea-ben. Idén adták ki negyedik albumukat Dead Club City címmel.

Miért szeretjük?

A jó zene ismérve, hogy megpendíti érzelmünk húrjait. Ez a Nothing But Thieves legnagyobb erénye, miközben úgy egyedi a hangzása, hogy közben eszünkbe jut az Artic Monkeys, The Weekend és Harry Styles is.

Mikor játszanak?

07.22. szombat, 19:40, Main Stage


Youngr

Ki ő?

Dario Darnell sokoldalú brit zenész, énekes, dalszerző és producer, August Darnell fia, aki 2016-ban kezdte szólókarrierjét. A saját számai mellett  remek feldolgozásokat csinál, például a Sweet Dispositiont.

Miért szeretjük?

Igazi multiinstrumentalista: zongorázik, dobol, gitározik, producerkedik és mellé még a TikTok csatornája is zseniális. Ja meg az Oasis Mashupjáért.

Mikor játszik?

07.21. péntek, 20:40, Hangar Stage by BT

Mihigh

Ki ő?

A román minimál Nagy Öregje, 2007 óta a Club Midi rezidense. 

Miért szeretjük?

Sötét szettjei és karizmatikus stílusa miatt ő az egyik legjobb DJ a román szcénából.

Mikor játszik?

07.23. vasárnap, 21:30 - Dance Garden Stage


Tash Sultana

Ki ő?

Még egy multiinstrumentalista tehetség. A '95-ös születésű ausztrál énekesnő első gitárját 3 évesen kapta, 13 évesen már a Mindpilot zenekar énekes-gitárosa volt. 2016-ban jelent meg első szóló EP-je, első lemeze a Flow State pedig 2018-ban jött ki. 5 oktávos hangterjedelemmel rendelkezik, játszik gitáron, basszusgitáron, szaxofonon, fuvolán, pánsípon, szájharmonikán, mandolinon, údon (arab lant), valamint billentyűs- és ütőhangszereken.

Miért szeretjük?

A fentiek alapján egyértelmű a válasz :) Továbbá nyíltan beszél korábbi drog problémáiról és arról, hogy a zene miként segített a gyógyulásában.❤️

Mikor játszik?

07.21. péntek, 20:00 - Main Stage

 

P.S. A szerkesztőség "öregebb" tagjai még hozzácsapnák a felsoroláshoz Iggyt – de róla a közelgő veszprémi koncertje okán még írunk :)

 

Részletes programbontás az Electric Castle weboldalán.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Macklemore, Iggy Pop és Jamie XX mellett magyar fellépő is lesz az Electric Castle fesztiválon

Electric Castle, Macklemore, Iggy Pop, Andras Toth

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek