Menopauza 1170x180

FEZEN: Úgy tűnik, Pitbull kihagyja a bulit

2018/07/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Minden fesztivál rémálma, hogy egy előadó pár nappal a meghirdetett dátum előtt lemondja a koncertet - a fezenesek még várnak a hivatalos megerősítésre a menedzsment részéről, de az elmúlt napok levelezései alapján szinte biztosak abban, hogy Pitbull július 28-ra meghirdetett fellépése elmarad.

Fotó: Fezen 2017/FB

Nincs még pontos indoklás – és még kint van Pitbull hivatalos oldalán is az esemény - de a fehérvárival együtt együtt több európai koncertet (így a belga Suikerrockos bulit) is lemondtak.

Annak ellenére, hogy a FEZEN házirendjének értelmében programváltozás miatti jegykompenzációra nincs lehetőség a szervezők úgy döntöttek, hogy a szombatra váltott napijegyek idén bármelyik napra érvényesek. Amint megvan, ki érkezik a megürült helyre, közzétesszük.

A zenei programok előtt-után-mellett egyébként érdemes körbenézni a fesztivál egyéb programhelyszínein is.

Napindító: ReAktiváló

Az új programhelyszín az egészséges életmódot, a mozgást helyezi középpontba. Lesz evezőverseny, spinning és jóga, de nem maradnak ki a "hagyományosabb" fesztiválversenyszámok sem: kötélhúzásban, evezőgépen vagy fekvőtámaszban is összemérhetik erejüket a fesztiválozók. Természetesen a csocsó is minden évben kihagyhatatlan része a fesztiválnak, de idén profikat is szerződtettek: a Székesfehérvár bajnokcsapata, a MOL Vidi FC segíti a fesztivál csocsóbajnokságát. A ReAktiválóra keresztelt helyszínen lehetőség lesz laktóz- és gluténmentes ételek, proteines és cukormentes sütemények, izotóniás italok vásárlására. Itt kap helyet az önkéntes véradás a Magyar Vöröskereszt szervezésében, de lehetőség lesz vérnyomás- és vércukor-mérésre is, és itt található a Fesztiválpatika, ahol a legfontosabb vény nélküli készítményeket lehet megvásárolni.

Te is lehetsz hős!

Szintén a ReAktiváló ad helyet a fesztivál leghasznosabb programjának: az újraélesztés könnyen elsajátítható, életeket mentő technikáját ismerteti meg az emberekkel. A két fehérvári szakember, Mészáros Zalán egykori mentőtiszt és Klupács Péter mentőtechnikus által kidolgozott módszer segíthet abban, hogy csökkkenjen a hirtelen szívhalálban elhunyt emberek száma Magyarországon. A jelenlegi statisztikák szerint naponta 70 ember hal meg így, akiknek 70 százaléka elvileg megmenthető lenne, ha a környezetében lenne valaki, aki tudja mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik.

Ebben a témában már az Irie Maffia is nagyot alkotott (mondjuk, ők most pont nem lépnek fel ezen a fesztiválon):

Mentsen téged meg az Irie Maffia!

 

Sátortábor

A kempingezők közvetlenül a szállásuk mellett is találhatnak remek programot. Az évek óta kedvelt koncertek előtti játékos vetélkedések idén sem maradnak el. Egyéni és csapatfeladatokban mérhetik össze tudásukat a fesztiválozók mielőtt elindulnának a zenés helyszínek felé.

A hőség elől a moziba menekülhetsz!

A FEZEN egyik állandó kedvenc helyszíne a Gépház Mozi, ahol nagy klasszikusokat és mai kedvenceket nézhetnek kényelmes babzsákfotelekből egy légkondicionált teremben.

Kortárstánc, civil kurázsi

A Fonó Sátorban a székesfehérvári Szabad Színház előadásában kortárs finn és magyar drámát is láthatnak az érdeklődők. Aki még több nem zenei élményre vágyik, annak a Civil Ligetet érdemes felkeresnie, ahol idén is számos szervezet mutatkozik be.

 

FEZEN, fesztivál, civil programok, nem zenei programok, Székesfehérvár

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek