FEZEN: Úgy tűnik, Pitbull kihagyja a bulit

2018/07/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Minden fesztivál rémálma, hogy egy előadó pár nappal a meghirdetett dátum előtt lemondja a koncertet - a fezenesek még várnak a hivatalos megerősítésre a menedzsment részéről, de az elmúlt napok levelezései alapján szinte biztosak abban, hogy Pitbull július 28-ra meghirdetett fellépése elmarad.

Fotó: Fezen 2017/FB

Nincs még pontos indoklás – és még kint van Pitbull hivatalos oldalán is az esemény - de a fehérvárival együtt együtt több európai koncertet (így a belga Suikerrockos bulit) is lemondtak.

Annak ellenére, hogy a FEZEN házirendjének értelmében programváltozás miatti jegykompenzációra nincs lehetőség a szervezők úgy döntöttek, hogy a szombatra váltott napijegyek idén bármelyik napra érvényesek. Amint megvan, ki érkezik a megürült helyre, közzétesszük.

A zenei programok előtt-után-mellett egyébként érdemes körbenézni a fesztivál egyéb programhelyszínein is.

Napindító: ReAktiváló

Az új programhelyszín az egészséges életmódot, a mozgást helyezi középpontba. Lesz evezőverseny, spinning és jóga, de nem maradnak ki a "hagyományosabb" fesztiválversenyszámok sem: kötélhúzásban, evezőgépen vagy fekvőtámaszban is összemérhetik erejüket a fesztiválozók. Természetesen a csocsó is minden évben kihagyhatatlan része a fesztiválnak, de idén profikat is szerződtettek: a Székesfehérvár bajnokcsapata, a MOL Vidi FC segíti a fesztivál csocsóbajnokságát. A ReAktiválóra keresztelt helyszínen lehetőség lesz laktóz- és gluténmentes ételek, proteines és cukormentes sütemények, izotóniás italok vásárlására. Itt kap helyet az önkéntes véradás a Magyar Vöröskereszt szervezésében, de lehetőség lesz vérnyomás- és vércukor-mérésre is, és itt található a Fesztiválpatika, ahol a legfontosabb vény nélküli készítményeket lehet megvásárolni.

Te is lehetsz hős!

Szintén a ReAktiváló ad helyet a fesztivál leghasznosabb programjának: az újraélesztés könnyen elsajátítható, életeket mentő technikáját ismerteti meg az emberekkel. A két fehérvári szakember, Mészáros Zalán egykori mentőtiszt és Klupács Péter mentőtechnikus által kidolgozott módszer segíthet abban, hogy csökkkenjen a hirtelen szívhalálban elhunyt emberek száma Magyarországon. A jelenlegi statisztikák szerint naponta 70 ember hal meg így, akiknek 70 százaléka elvileg megmenthető lenne, ha a környezetében lenne valaki, aki tudja mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik.

Ebben a témában már az Irie Maffia is nagyot alkotott (mondjuk, ők most pont nem lépnek fel ezen a fesztiválon):

Mentsen téged meg az Irie Maffia!

 

Sátortábor

A kempingezők közvetlenül a szállásuk mellett is találhatnak remek programot. Az évek óta kedvelt koncertek előtti játékos vetélkedések idén sem maradnak el. Egyéni és csapatfeladatokban mérhetik össze tudásukat a fesztiválozók mielőtt elindulnának a zenés helyszínek felé.

A hőség elől a moziba menekülhetsz!

A FEZEN egyik állandó kedvenc helyszíne a Gépház Mozi, ahol nagy klasszikusokat és mai kedvenceket nézhetnek kényelmes babzsákfotelekből egy légkondicionált teremben.

Kortárstánc, civil kurázsi

A Fonó Sátorban a székesfehérvári Szabad Színház előadásában kortárs finn és magyar drámát is láthatnak az érdeklődők. Aki még több nem zenei élményre vágyik, annak a Civil Ligetet érdemes felkeresnie, ahol idén is számos szervezet mutatkozik be.

 

FEZEN, fesztivál, civil programok, nem zenei programok, Székesfehérvár

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek