Glastonbury 2022 – bár rebesgetik, az ABBA biztosan nem lesz ott

2022/03/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Magyarországon egyre-másra jelentik be a fesztiválok a fő fellépőiket, A Glastonbury szervezői egyelőre kivárnak/csepegtetnek: eleddig Diana Ross, Billie Eilish, Paloma Faith és Little Simz (joruba származású brit-nigériai rapper) erősítették meg a fellépésüket a Worthy Farmon.

Glastonbury 2022 – egyelőre a pletykák uralják a nagyszínpadokat

Nagyon nem kell izmozniuk, mert a két éve elmaradó fesztiválra már 2019 őszén nagyjából elkeltek a jegyek, de a találgatások lázban tartják még a kívül rekedőket is.

Pletyka 1.: Paul McCartney

Jogos, hiszen az egykori Beatle lett volna az elmaradt jubileumi rendezvény fő headlinere. Most ismét van némi remény van arra, hogy Macca lesz a 2022-es fesztivál egyik headlinere, a The Sun állítja, hogy egy héttel a 80. születésnapja után ott lesz a Pyramid Stage-en. 

Pletyka 2.: Noel Gallagher

Az 54 éves rocker  állítólag "be van írva" június 25-re a Pyramid Stage-re, egy még be nem jelentett headliner elé. Egy forrás a The Sun című napilapnak azt nyilatkozta: "Noel az Oasison kívül még soha nem lépett fel Glastonbury-n. Ez egy grandiózus pillanat lesz a számára – és a fesztivál számára is."

Pletyka 3.: Harry Styles

A One Direction egykori énekese állítólag idén a fesztiválok kívánságlistáinak az élén áll, és a világhírű somerseti rendezvény főnökei úgy érzik, eljött az ideje, hogy pályafutása során először a Pyramid Stage-en köszöntsék őt. Egy forrás a Daily Star című napilap vasárnapi Wired rovatának nyilatkozott: "Harry neve néhányszor felmerült mint lehetséges fellépő a Glasto 2020-on, de úgy érezték, hogy még túl korai lenne." Most már talán nem az...

Pletyka 4.: Taylor Swift

"Sunday Night Taylor Made For Glastonbury!" – harsogta a pop szupersztár, amikor bejelentette, hogy ő zárja a 2020-as fesztivált. Az eseményre azonban nem került sor, és egyelőre nem tudni, hogy 2022-ben is a Worthy Farmra tart-e. Lehet, hogy a két amerikai gigasztár megbontaná az esemény egyensúlyát?

Pletyka 5.: Elton John

A The Rocketman Farewell Yellow Brick Road elnevezésű búcsúturnéja 2022 júniusában éri el az Egyesült Királyságot, ahol a legenda 24-én pénteken a Hyde Parkban lép fel. Ez kizárná a Worthy Farmon való fellépést azon a hétvégén? Szombaton és vasárnap szabadnapja lesz.. Egyes vélemények szerint kár lenne, ha úgy vonulna vissza az élő fellépésektől, hogy nem rázza fel a Pyramid Stage közönségét...

Pletyka 6.: ABBA

Minden idők egyik legnagyobb popzenekara minden idők egyik legnagyobb fesztiválján... Szép lenne – és oltári nagy buli. De alapból reménytelen: saját elhatározásukból nem állnak többé színpadra –legalábbis jelenleg ez a közlés. A 40 év után kiadott albumukat a hírek szerint az avatar-technika alkalmazásával turnéztatják meg. Londonban egy 10 tagú élő zenekar kíséretében, egy egyedi építésű arénában, a Queen Elizabeth Olympic Parkban lépnek majd fel. Vajon mindez a Worthy Farmra is átvihető? – teszik fel a kérdést sokan, de a választ is tudják egyből: valószínűleg nem.

A további híresztelések szerint a fesztiválra várják Kendrick Lamart, a Fleetwood Mac-et, az Aerosmith zenekart, a Manic Street Preacherst, a TLC-t, az Arctic Monkeyst és Sam Fendert.

A forrásunkként szolgáló lap kizárja a Guns N'Roses fellépését – de pusztán dátumütközés miatt. A Led Zeppelinnel más a helyzet: ők nagyjából az egyetlen megmaradt rockzenekar, akik még sosem játszottak a Worthy Farmon. Emily Eavis főszervező mindig is álmodozott arról, hogy a legendás banda fellépjen a Glastonburyn, s mindenki reménykedett, hogy 2019-ben, amikor a Led Zeppelin fennállásának 50. évfordulóját ünnepli, meg is jelennek ott. Végül ez nem történt meg, a pillanat elszállt..  A Coldplay-jel meg az van, hogy Chris Martin és társai kizárták a fesztivál lehetőségét, az NME-nek egy fura nyilatkozatot tettek: "A Glastonbury a szellemi otthonunk, de még a szüleid is azt mondják, hogy néha el kell hagyni az otthont." Még szóba került a Slade, amelynek egykori frontembere, Noddy Holder nagyon szerette volna a fesztiválos koncert erejéig összehozni a bandát, de a belső ellentétek miatt "talán üvegkorlátokat kellene elhelyeznünk magunk között a színpadon, hogy ne legyen ökölharc a színpadon" – mondta. Nincs olyan fesztiválszervező, aki ezt bevállalná, ráadásul 2 év szünet után.

 

 

 

 

 

 

Glastonbury 2022, Diana Ross, Billie Eilish, Little Simz, Paul McCartney, Noel Gallagher, Harry Styles

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek