Így kell/érdemes idén nyáron fesztivált szervezni

2021/04/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Lángoló szúrta ki, hogy több brit szakmai szervezet közös projektjeként elkészült egy olyan útmutató, ami segíthet eligazodni a fesztiválszervezőknek abban a mindenkit gyötrő kérdésben, hogy miként lehet biztonságosan rendezvényt szervezni idén nyáron.

Fotó: Pixabay

Az innen is letölthető ajánlás egészen az esemény helyszínének építésétől veszi végig, hogyan lehet biztonságossá tenni az eseményeket a közönség, a zenekarok és a személyzet számára.

Gondoltad volna valaha, hogy kínzó kérdés lesz, hogy miként veheted át mondjuk a karszalagodat, miként tudsz bemenni a fesztiválra, hogy vizsgálják át a táskádat – mert idén, ugye, nem ajánlatos tömörülni –, a zenekarokat hogyan kell védeni a backstage-ben és a színpadon, mármint egészségileg,  mi legyen a maszkviseléssel, hogyan mozogjon a tömeg, mi legyen a kempingezéssel és még kismilló fontosabbnál fontosabb kérdés, ami egészen egy évvel ezelőttig még csak nem is szerepelt a rendezvényszervezők nagy könyvében.

Idén a nagyobb sátrakat sem javasolják, és a zenekarokat is arra kérik, a jól ismert küzdőtéri koreográfiákra se nagyon biztassák a közönséget...

A Lángoló kivonatát átolvasva az emberben felmerül két kérdés:

1. ha ezek csak idézetek, mi lehet még az eredeti ajánlásban,

2. ki az, aki mindezt képes megszervezni és finanszírozni (azzal a zárójeles megjegyzéssel, hogy a legkörültekintőbb szervezés mellett is elég magas a parafaktor).

Nem riogatni szeretnénk, csak az, hogy egy alaposan átgondolt és véghezvitt járványkezelési stratégiával bíró, immáron félig-meddig kinyitott országban sem állnak meg ott a fesztiválszervezők, hogy most akkor kell-e a maszk vagy sem... Ennél sokkal, de sokkal összetettebb ez a kérdés.  Belegondolni sem akarunk, mennyire.

 

 

Nagy-Britannia, fesztiválok, ajánlás, járványkezelés, rendezvényszervezők

 

 

Szólj hozzá!


Na, milyen volt Orfű az első napon?

Na, milyen volt Orfű az első napon?

Telt házzal és magasra tekert fűtéssel indult el az egy héttel későbbre tolt Fishing on Orfű fesztivál. Az első nap után még mindig áll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Nem csak fesztivál, hanem Bánki Nyár is lesz a tónál

Pénteken kezdődik és két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, Kovács Kati vagy a Tankcsapda, továbbá lesz dzsesszkívánságműsor és stand up is.

Jönnek a hollandok!

A következő három évben Budapest – Hollandia kiemelt kulturális partnereként – a korábbiaknál is több holland kulturális esemény befogadója lesz.
Új koncertek